Спеціальну премію від Райффайзен Банку Аваль отримав переможець фестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19» | Raiffeisen Bank Aval Спеціальну премію від Райффайзен Банку Аваль отримав переможець фестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19» #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Спеціальну премію від Райффайзен Банку Аваль отримав переможець фестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19» #11 | Raiffeisen Bank Aval Спеціальну премію від Райффайзен Банку Аваль отримав переможець фестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19» #12 | Raiffeisen Bank Aval Спеціальну премію від Райффайзен Банку Аваль отримав переможець фестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19» #13 | Raiffeisen Bank Aval Спеціальну премію від Райффайзен Банку Аваль отримав переможець фестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19» #14 | Raiffeisen Bank Aval Спеціальну премію від Райффайзен Банку Аваль отримав переможець фестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19» #15 | Raiffeisen Bank Aval Спеціальну премію від Райффайзен Банку Аваль отримав переможець фестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19» #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
29 Червня 2016

Спеціальну премію від Райффайзен Банку Аваль отримав переможець фестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19»

Київ. 29 червня. — Райффайзен Банк Аваль учергове підтримав проведення кінофестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 19», який відбувся в ніч з 25 на 26 червня.

Як і в попередні роки, основним майданчиком став АртПРИЧАЛ у Києві на набережній Дніпра, а паралельні покази і трансляції представлених у конкурсі творів молодих українських кіномитців можна було переглянути на близько 60-ти майданчиках України та світу, у тому числі – у Кракові, Лондоні, Манчестері, Тирасполі, Любляні, Брно, Мінську та Караганді.

«Відкрита Ніч» з першого дублю в 1997 році був започаткований як фестиваль українського кіно. Традиційна нічна програма містить вітчизняні короткометражні фільми – студентські, дипломні, дебютні, професійні і навіть аматорські.

У цьому році на фестивалі «Відкрита Ніч» разом із традиційними кінороботами в рамках міжнародної програми відбувся показ чеських фільмів та проведено воркшоп із чеським режисером Робіном Квапілом.

Завершився фестиваль почесною церемонією нагородження. Переможці спеціальних номінацій отримали не лише дипломи, а й грошові винагороди.

Гран-прі фестивалю у розмірі 50 тис. грн від Райффайзен Банку Аваль отримав документальний фільм «Волонтери війни» режисера Юлії Шашкової. Цей фільм відображає як справляються волонтери із викликами сьогодення, розповідає про значущість волонтерства у сучасних реаліях України на прикладі стародавнього козацького села Бесідки.

Завершивши 19-ий «Дубль» фестивалю, його засновник і постійний організатор Михайло Іллєнко подякував усім учасникам, спонсорам та організаторам, підкреслюючи необхідність повернення українського глядача до українського кіно.