Райф фінансує «енергетичну броню» для бізнесу | Raiffeisen Bank Aval Райф фінансує «енергетичну броню» для бізнесу #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Райф фінансує «енергетичну броню» для бізнесу #11 | Raiffeisen Bank Aval Райф фінансує «енергетичну броню» для бізнесу #12 | Raiffeisen Bank Aval Райф фінансує «енергетичну броню» для бізнесу #13 | Raiffeisen Bank Aval Райф фінансує «енергетичну броню» для бізнесу #14 | Raiffeisen Bank Aval Райф фінансує «енергетичну броню» для бізнесу #15 | Raiffeisen Bank Aval Райф фінансує «енергетичну броню» для бізнесу #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
26 Червня 2024

Райф фінансує «енергетичну броню» для бізнесу

Банком вже видано 250 млн грн підприємства малого та середнього бізнесу на суму 250 млн грн, і ще на 1 млрд грн проєктів зараз в процесі розгляду. Це проєкти з будівництва СЕС, біогазової когенерації, встановлення газових турбін, підстанцій тощо. Про це повідомила заступниця голови правління Райффайзен Банку Лариса Бондарєва на Банківському форумі, організованому виданням «Економічна правда».

 

«З осені 2023 року наш банк відчуває відновлення попиту з боку бізнес-клієнтів на інвестиційне кредитування. При цьому профіль запитів дещо міняється. Якщо раніше це були інвестпроєкти з вертикальної інтеграції в сфері агровиробництва, логістики, переробки, імпортозаміщення іноземної продукції, то зараз це звичайно енергетика. Український бізнес зараз потребує підтримки з боку банків щодо фінансування «енергетичної броні».

 

Аби дати більше впевненості клієнтам щодо долі нових об’єктів інвестування, підвищити доступність фінансування, розвитку банківського ринку, банк активно співпрацює з міжнародними фінансовими інституціями – ЄБРР, ЄІФ, ЄІБ, DFC, MIGA. Такі програми дозволяють здешевити фінансування, зменшити вимоги до застав та фінансових показників позичальників.

 

Другим інструментом підтримки інвестиційної активності клієнтів є запровадження воєнного страхування у партнерстві з міжнародною компанією Aon та трьома українськими страховими компаніями – ARX, ІНГО, Універсальна. «Проєкт з War Risk Insurance розроблявся протягом 6 місяців. І для нас важливим було показати всьому ринку, банка, перестраховикам, що в Україні можна інвестувати», — зазначила Лариса Бондарєва.