Райф постачатиме стартапу Rekava вторсировину для переробки на екопродукти | Raiffeisen Bank Aval Райф постачатиме стартапу Rekava вторсировину для переробки на екопродукти #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Райф постачатиме стартапу Rekava вторсировину для переробки на екопродукти #11 | Raiffeisen Bank Aval Райф постачатиме стартапу Rekava вторсировину для переробки на екопродукти #12 | Raiffeisen Bank Aval Райф постачатиме стартапу Rekava вторсировину для переробки на екопродукти #13 | Raiffeisen Bank Aval Райф постачатиме стартапу Rekava вторсировину для переробки на екопродукти #14 | Raiffeisen Bank Aval Райф постачатиме стартапу Rekava вторсировину для переробки на екопродукти #15 | Raiffeisen Bank Aval Райф постачатиме стартапу Rekava вторсировину для переробки на екопродукти #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
05 Лютого 2025

Райф постачатиме стартапу Rekava вторсировину для переробки на екопродукти

Райффайзен Банк став першою фінансовою установою в Україні, яка підтримала модель циркулярної співпраці з українським cleantech-стартапом Rekava. Тепер кавова гуща, що збирається в київських офісах банку, отримає друге життя — її перероблятимуть на ароматичні свічки, біорозкладний посуд та декоративну плитку.

Ця співпраця стане ще одним кроком банку у напрямку сталого розвитку та підтримки екологічних ініціатив.

«У банківській сфері першою установою, що підтримала нашу модель, став Райффайзен Банк. Завдяки таким партнерствам ми змінюємо культуру споживання та доводимо, що відходи можуть стати ресурсом для нових екологічних продуктів», – коментує Юрій Тустановський, CEO та співзасновник Rekava, кандидат економічних наук.

Для Райфу підтримка сталих ініціатив є важливою складовою ESG-стратегії. Банк не лише сприяє розвитку циркулярної економіки, а й надихає своїх клієнтів та партнерів змінювати підходи до споживання.

Rekava – це український екологічний бренд, що створює продукти з переробленої кавової гущі та спеціалізується на апсайклінг-виробництві. Використана кавова гуща проходить процес екстракції та змішується з натуральною вторинною сировиною, такою як яєчна шкаралупа чи кукурудзяні відходи. Завдяки високотемпературному пресуванню отримують біорозкладні вироби, що розкладаються у природному середовищі за 1,5–3 місяці. Утилізувати матеріал можна у вигляді корму для свійських тварин, добрив або пелет для опалення.

Стартап Rekava, команда якого складається з 12 фахівців, вже подвоїв свої обсяги виробництва у 2024 році. Щомісяця компанія випускає 3 000 великих свічок та до 1 500 наборів міні-свічок. Крім того, Rekava завершила прототипування кавових стаканчиків і перейшла до дрібносерійного виробництва, поступово масштабуючи процес.

Продукцію бренду можна придбати у відомих українських ритейлерів, а також на офіційному сайті та у соціальніих мережах. Крім того, Rekava активно розширює міжнародну присутність: бренд уже представлено у концепт-сторах Лондона, Берліна та Відня.