«Інклюзивність є в ядрі корпоративної культури Райфу», – Оксана Шевченко, заступниця голови правління | Raiffeisen Bank Aval «Інклюзивність є в ядрі корпоративної культури Райфу», – Оксана Шевченко, заступниця голови правління #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
«Інклюзивність є в ядрі корпоративної культури Райфу», – Оксана Шевченко, заступниця голови правління #11 | Raiffeisen Bank Aval «Інклюзивність є в ядрі корпоративної культури Райфу», – Оксана Шевченко, заступниця голови правління #12 | Raiffeisen Bank Aval «Інклюзивність є в ядрі корпоративної культури Райфу», – Оксана Шевченко, заступниця голови правління #13 | Raiffeisen Bank Aval «Інклюзивність є в ядрі корпоративної культури Райфу», – Оксана Шевченко, заступниця голови правління #14 | Raiffeisen Bank Aval «Інклюзивність є в ядрі корпоративної культури Райфу», – Оксана Шевченко, заступниця голови правління #15 | Raiffeisen Bank Aval «Інклюзивність є в ядрі корпоративної культури Райфу», – Оксана Шевченко, заступниця голови правління #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
19 Квітня 2024

«Інклюзивність є в ядрі корпоративної культури Райфу», – Оксана Шевченко, заступниця голови правління

Райф робить свої послуги більш безбар’єрними та інклюзивними. 100 млн грн банк інвестує у переобладнання своїх відділень, аби вони відповідали вимогам інклюзивності. Зараз таких відділень вже 60, а до кінця року буде 260. Про це розповіла заступниця голови правління Райффайзен Банку Оксана Шевченко на Elle Active Forum.

«Десять років війни призвели до фундаментальних змін у ставленні бізнесу до інклюзивності, яка завжди була в ядрі корпоративної культури Райфу. Ми сповідуємо принцип «Кожен має значення». Це стосується і працівників, і клієнтів. І зараз з’явилося багато людей, які пережили різний травматичний досвід – участь у воєнних діях, окупацію, релокацію, втрату близьких, домівок, поранення тощо. Зараз завдання держави, великих компаній – створити середовище рівних можливостей для усіх. І Райф, зокрема, сфокусований на підвищенні інклюзивності фінансових послуг», – розповіла Оксана Шевченко.

Вона нагадала, що банк нещодавно долучився до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів, ініційованої ЄБРР та НБУ. Райф підтримує 198 мобілізованих до ЗСУ працівників, виплачуючи їм середні зарплати – загалом 130 млн грн за два роки. Для ветеранів-працівників та членів їхніх родин у банку діють програми медичної, психологічної та освітньої підтримки. «Ми хочемо, щоб родини наших захисників та захисниць також почували себе захищеними», – підкреслила заступниця голови правління Райффайзен Банку.

За допомоги військового психотерапевта Антона Семенова банк провів онлайн-навчання для 5 тис. працівників про особливості комунікації з військовими, ветеранами та людьми, які пережили травматичний досвід війни. Райф співпрацює також із платформою «Розумію».

Банк надає гранти ветеранським підприємствам. У рамках грантової програми «Сміливі» Райф вже надано перші шість грантів на розвиток ветеранського бізнесу. Під час третьої хвилі буде профінансовано 77 ветеранських підприємства. «Сміливі» реалізуються разом із агрохолдингом «Астарта-Київ», нещодавно приєдналася компанія Vodafone Україна. Райф уже виділив на підтримку малих бізнесів для ВПО, членів сімей військовослужбовців та ветеранів понад 17 млн грн. Малі підприємці в рамках програми можуть отримувати гранти до 70 тис. грн.