До 35% збільшено розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy | Raiffeisen Bank Aval До 35% збільшено розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
До 35% збільшено розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy #11 | Raiffeisen Bank Aval До 35% збільшено розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy #12 | Raiffeisen Bank Aval До 35% збільшено розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy #13 | Raiffeisen Bank Aval До 35% збільшено розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy #14 | Raiffeisen Bank Aval До 35% збільшено розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy #15 | Raiffeisen Bank Aval До 35% збільшено розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
11 Липня 2017

До 35% збільшено розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy

Київ. 11 липня. — Європейський банк реконструкції і розвитку більш ніж удвічі збільшив розмір компенсації за програмою IQ energy, яка спрямована на модернізацію і утеплення житла. При цьому максимальна сума гранту, яка є доступною одній фізичній особі, залишилася незмінною і становить 3 тис. євро.

 

Сьогодні під час прес-конференції Шевкі Аджунер, директор ЄБРР в Україні, нагадав про цілі програми IQ energy: «Своїм рішенням – збільшити розмір гранту до 35% від загальної суми кредиту – ми прагнемо не лише допомогти мешканцям України утеплити і модернізувати своє житло, але і, що набагато важливіше в довгостроковій перспективі, свідомо переходити до раціонального споживання енергоресурсів через використання сучасних енергоефективних технологій».

Компенсація буде виплачуватися протягом 3-5 тижнів після підтвердження електронної заявки. Її можна буде отримати не лише на основне обладнання, але і на супутні товари, а також вартість монтажних робіт, якщо вони були придбані в кредит від банків-партнерів програми, разом з основним обладнанням. Договори про співпрацю за програмою IQ energy підписані з Райффайзен Банком Аваль, УкрСиббанком і ОТП Банком. Компенсацію можна отримати і при придбанні товарів за допомогою кредитних карт за рахунок кредитних коштів від Райффайзен Банку Аваль або ОТП Банку.

Голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук зазначив: «Важливо, що програма IQ energy є масовою. Нам приємно відзначити, що компенсація буде стосуватися не тільки нових позичальників, але і тих, хто вже є клієнтами нашого банку. В тому числі клієнтів, які мають наші кредитні картки, що означає вже погоджений розмір кредитування. В нашому банку ми маємо більш ніж 300 тисяч таких потенційних учасників і  очікуємо, що  декілька тисяч із них скористуються цією програмою вже до кінця поточного року».

Керівник програми IQ energy Оксана Булгакова презентувала нову категорію, на яку можна буде отримати компенсацію при модернізації житла, – рекуператори: «Ми очікуємо, що нові умови і розширення каталогу технологій дозволять українцям модернізувати свої будинки якісними матеріалами, які відповідають європейським стандартам, і сприятимуть мінімізації втрат тепла в житловому секторі та підвищенню рівня комфорту».

Програма IQ energy («Ай-Кью енерджі») розроблена Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), фінансується Партнерством Е5Р за підтримки Європейського Союзу. Загальний обсяг компенсацій на утеплення житла – 15 мільйонів євро. Метою програми є підвищення енергоефективності українського житлового сектора.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні в 1993 р. Банк взяв на себе зобов'язання по наданню майже € 12 млрд. в рамках 369 проектів.

АТ «Райффайзен Банк Аваль» зареєстровано 27 березня 1992 року, із жовтня 2005 року – частина австрійської банківської групи Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ. Станом на 31 березня 2017 року РБІ належало 68,27% акцій банку, ЄБРР — 30%. Широкий перелік стандартних та новітніх банківських послуг надаються більш ніж 2,5 млн клієнтам Райффайзен Банку Аваль через загальнонаціональну мережу, до якої входять майже 500 відділень по всій Україні.