Чиста питна вода для населення Миколаєва від Райффайзен Банку | Raiffeisen Bank Aval Чиста питна вода для населення Миколаєва від Райффайзен Банку #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Чиста питна вода для населення Миколаєва від Райффайзен Банку #11 | Raiffeisen Bank Aval Чиста питна вода для населення Миколаєва від Райффайзен Банку #12 | Raiffeisen Bank Aval Чиста питна вода для населення Миколаєва від Райффайзен Банку #13 | Raiffeisen Bank Aval Чиста питна вода для населення Миколаєва від Райффайзен Банку #14 | Raiffeisen Bank Aval Чиста питна вода для населення Миколаєва від Райффайзен Банку #15 | Raiffeisen Bank Aval Чиста питна вода для населення Миколаєва від Райффайзен Банку #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
04 Липня 2024

Чиста питна вода для населення Миколаєва від Райффайзен Банку

Повномасштабна війна – це про щоденну боротьбу народу України, тяжкі бойові дії на передовій та безупинні повітряні атаки країни-агресора, що призводять до гуманітарних катастроф, відключення електроенергії, втрати доступу до питної води тощо.

З середини квітня 2022 року Миколаїв, другий за кількістю населення обласний центр на півдні України, живе без централізованої подачі питної води. Вода з кранів придатна лише для технічного використання через пошкодження водопроводу, який тягнеться понад 70 км із Дніпра. Саме по ньому Миколаїв понад 40 років отримував питну воду.

Райффайзен Банк, як український відповідальний бізнес, міська влада та благодійні фонди не залишилися осторонь і вжили необхідних заходів для забезпечення миколаївців водою. Понад 800 тисяч гривень виділив Райф для забезпечення безперебійного доступу до питної води населенню МиколаєваЦі кошти дозволять обслуговувати протягом року 12 водних комплексів, встановлених минулого року на територіях шкіл Миколаєва.

Представники міської влади, Райффайзен Банку України та освіти Миколаєва 4 липня 2024 року зустрілися у ліцеї №55, щоб урочисто відкрити один з багатьох водних комплексів у ліцеї №55 м. Миколаєва. На відкритті були присутні міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, радник начальника Миколаївської ОВА з питань освіти Андрій Зінченко, директор з питань роздрібного бізнесу Південно-Східного регіону Райффайзен Банку Артем Нідзельський, начальниця управляння освіти Миколаєва Ганна Личко, директор Миколаївського ліцею №55 Дмитро Васильков, а також представники ГО «Мій напрям» - Юрій Трусов та Володимир Кушнір.

«Миколаїв продовжує жити без питного водопостачання понад два роки через дії російського агресора. Протягом всього часу міська влада розв'язує це питання, зокрема встановляємо точки безкоштовної видачі очищеної води, аби миколаївці могли набирати воду додому  для власних потреб. Не менш важливою є і участь міжнародних організацій та бізнесу, які перейнялись проблемою та щиро хочуть допомогти Миколаєву та містянам. Зокрема, я вдячний Райффайзен Банку за цю підтримку міста!»,  зазначає міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

«У 2024 році людство вже досягло Марсу, але на Землі ми все ще боремося за безперебійний доступ до питної води. Для нас важливо, щоб і дорослі, і діти, особливо в умовах кризи, мали 24/7 доступ до чистої води. Ми інвестували та будемо інвестувати в проєкти, що змінюють життя людей на краще. Райффайзен Банк з гордістю підтримує населення України у непрості часи. Віримо, що разом можемо створити краще майбутнє для нашої країни»,  впевнено розповідає Артем Нідзельський, директор з питань роздрібного бізнесу Південно-Східного регіону Райффайзен Банку. 

Вартість обслуговування одного водного комплексу на рік становить близько 67 тисяч гривень, що включає: 

- перевірку, очищення та заміну фільтрів; 

заміну мембран, УФ-ламп та інших елементів водомату; 

дезинфекцію ємностей; 

- дослідження якості води та контроль рівня реагентів. 

Фінансова підтримка Райффайзен Банку покриє всі ці витрати. 

Ініціативу реалізовано у співпраці Райффайзен Банку, БФ Stepic CEE Charity, ГО «Мій Напрям» за сприяння міської влади Миколаєва. 

Разом ми сильні. Разом з Україною.