Черговий Raif Business Talk став місцем обміну інформацією про інновації в агросфері України | Raiffeisen Bank Aval Черговий Raif Business Talk став місцем обміну інформацією про інновації в агросфері України #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Черговий Raif Business Talk став місцем обміну інформацією про інновації в агросфері України #11 | Raiffeisen Bank Aval Черговий Raif Business Talk став місцем обміну інформацією про інновації в агросфері України #12 | Raiffeisen Bank Aval Черговий Raif Business Talk став місцем обміну інформацією про інновації в агросфері України #13 | Raiffeisen Bank Aval Черговий Raif Business Talk став місцем обміну інформацією про інновації в агросфері України #14 | Raiffeisen Bank Aval Черговий Raif Business Talk став місцем обміну інформацією про інновації в агросфері України #15 | Raiffeisen Bank Aval Черговий Raif Business Talk став місцем обміну інформацією про інновації в агросфері України #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
15 Квітня 2024

Черговий Raif Business Talk став місцем обміну інформацією про інновації в агросфері України

IT&AI in Agriculture — тема традиційного заходу для корпоративних клієнтів Райффайзен Банку. Понад 100 представників провідних компаній України зібралися 11 квітня разом, аби поринути в атмосферу дискусій та обговорити стратегії розвитку українського agritech.

Програма заходу, як завжди, була насичена та актуальна. Олександр Печерицин, директор департаменту аналітичних досліджень банку, поділився оновленим макроекономічним прогнозом на 2024 рік. Курси валют, вектор розвитку економіки України та процентні ставки – гарячі теми, які завжди з цікавістю слухають клієнти Райфу.

Олександр Писарук, голова правління Райффайзен Банку, поділився, серед іншого, новиною про новий продукт із war risk insurance, який запустив банк зі страховими партнерами: «10-го квітня Райф, у співпраці із міжнародним страховим брокером Аон та українськими страховими компаніями ARX, Універсальна та ІНГО, першим в Україні запустив масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів. Українські компанії зможуть мінімізувати ризики, пов’язані з втратою або пошкодженням майна через військові дії – все це сприятиме відновленню економіки України вже зараз».

Банк запросив до панельної дискусії щодо інновацій та використання AI у агросфері України Євгенія Сапіженка, заступника директора агробізнесу з інноваційного та цифрового розвитку Kernel, Юрія Ткаченка, співзасновника інвестиційної групи Time, Наталію Богачеву, генеральну директорку Agri Chain (ін-хаус ІТ компанія «Астарта-Київ»), Михайла Іванова, директора з інформаційних технологій компанії Cygnet Agrocompany.

«Передові технології, ноу-хау, розумні системи, використання дронів, штучний інтелект – це все про сучасний український агробізнес в 2024 році. Агрокомпанії використовують передові технології для оптимізації процесів, щоб знизити витрати на виробництво, покращити стійкість до змін клімату. Цілі у всіх різні, а результат один – розвиток українського сільського господарства», — впевнена Лариса Бондарєва, заступниця голови правління Райффайзен Банку.

Поділився експертизою щодо сучасних ІТ-рішень, які використовують агрокомпанії України та світу і Алекс Ліссітса, СЕО агрохолдингу «ІМК». За його словами, Agtech є ключовим чинником у розвитку сучасного сільськогосподарського сектору та вирішення глобальних викликів у сфері харчування та сталого розвитку.

СІО Райффайзен Банку Енкелейд Зотай, у свою чергу, запросив клієнтів до співпраці, щоб розвивати українську ІТ-екосистему разом.