«Воєнні» зміни Податкового Кодексу України #3 | Raiffeisen Bank Aval «Воєнні» зміни Податкового Кодексу України #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
«Воєнні» зміни Податкового Кодексу України #13 | Raiffeisen Bank Aval «Воєнні» зміни Податкового Кодексу України #14 | Raiffeisen Bank Aval «Воєнні» зміни Податкового Кодексу України #15 | Raiffeisen Bank Aval «Воєнні» зміни Податкового Кодексу України #16 | Raiffeisen Bank Aval «Воєнні» зміни Податкового Кодексу України #17 | Raiffeisen Bank Aval «Воєнні» зміни Податкового Кодексу України #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
13 Квітня 2022

«Воєнні» зміни Податкового Кодексу України

Розглянемо важливі зміни в оподаткуванні ПДВ, ПДФО і військовому зборі, земельному та екологічному податках тощо. Звернімо увагу, що ці зміни застосовуються тимчасово, протягом дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану.

Податок на додану вартість

Не вважаються використаними платником ПДВ в неоподатковуваних операціях або операціях, що не є господарською діяльністю, товари:

  • придбані в оподатковуваних ПДВ операціях, знищені (втрачені) внаслідок дії обставин непереборної сили у період дії воєнного, надзвичайного стану;
  • придбані та передані в державну чи комунальну власність, у тому числі на користь добровольчих формувань територіальних громад, а також надані на користь інших осіб для потреб забезпечення оборони України у період дії воєнного, надзвичайного стану.

Не є постачанням товарів та послуг для потреб забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави:

  • Збройним Силам України;
  • Національній гвардії України;
  • Службі безпеки України;
  • Службі зовнішньої розвідки України;
  • Державній прикордонній службі України;
  • Міністерству внутрішніх справ України;
  • Державній службі України з надзвичайних ситуацій;
  • Управлінню державної охорони України;
  • Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, добровольчим формуванням територіальних громад;
  • іншим утвореним відповідно до законів України військовим формуванням, їх з’єднанням, військовим частинам, підрозділам, установам або організаціям, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету.

А також передача/надання товарів та послуг на користь центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, сил цивільного захисту та/або закладів охорони здоров’я державної, комунальної власності, та/або структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, крім випадків, якщо такі операції з постачання товарів та послуг оподатковуються за 0% ставкою ПДВ.

На пальне встановлюється ставка ПДВ у розмірі 7 % та акцизного податку у розмірі 0%. Також передбачено, що не вважається поставкою надання (вилучення) пального для потреб держави (без подальшої компенсації), а також передача пального Збройним силам, теробороні, Нацгвардії, СБУ, органам місцевого самоврядування тощо для потреб забезпечення оборони держави, передача пального як гуманітарної допомоги. Тобто таке надання пального не обкладається ПДВ та акцизним податком.

У разі передачі товарів для потреб забезпечення оборони України або їх знищення внаслідок дії обставин непереборної сили під час дії воєнного стану такі товари не вважаються використаними у неоподаткованих операціях або в операціях, що не є господарською діяльністю. Податкові зобов’язання згідно п. 198.5 ст. 198 ПКУ у такому разі не нараховуються.

Платники ПДВ по не зареєстрованих у ЄРПН податкових накладних протягом дії воєнного стану мають право на податковий кредит. Після припинення або скасування дії воєнного стану протягом 6 місяців платники зобов’язані забезпечити реєстрацію в ЄРПН всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відстрочена на час дії військового стану, а податковий кредит, задекларований платниками під час дії такого воєнного стану на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, підлягає обов’язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих в ЄРПН.

З 1 квітня 2022 року звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення товарів на митну територію України у митному режимі імпорту суб’єктами господарювання, які зареєстровані платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи, крім фізичних та юридичних осіб, які обрали ставку єдиного податку 2%.

З 1 квітня 2022 року звільняються від оподаткування ПДВ, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту.

Звільнення від оподаткування операцій, наведених вище, не застосовується до операцій з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно з законом та/або визнаною державою-агресором щодо України згідно з законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно з законом.

Плата за землю та екологічний податок

На період з 1 березня та до кінця року (31 грудня включно), наступного за роком, в якому припинено або скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, та/або за земельні ділянки, визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди. Також по земельних ділянках на таких територіях не нараховується та не сплачується загальне мінімальне податкове зобов’язання за 2022 та 2023 податкові (звітні) роки.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначається Кабінетом Міністрів України.

За період з 1 березня по 31 грудня 2022 року не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об’єкти житлової нерухомості, у тому числі їх частки, які перебувають у власності юридичних осіб, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, та за об’єкти житлової нерухомості, що стала непридатною для проживання у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

На період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, в якому припинено або скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об’єкти нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації. При цьому платники податку – юридичні особи протягом шести календарних місяців після місяця, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відображаються зміни розміру податкового зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за відповідний податковий період.

За об’єктами оподаткування, що розташовані на зазначених територіях, за 2022 податковий (звітний) рік не нараховується та не сплачується екологічний податок.

Не нараховується та не сплачується екологічний податок за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, та на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

Подання звітності та сплата податків

Що стосується подання звітності та сплати податків, то нормами ПКУ передбачено, що у випадку, коли через воєнні дії платник податків не має можливості своєчасно сплати податки та збори або подати звітність, то він звільняється від відповідальності, але зобов’язаний протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні сплатити своєчасно не сплачені податки та збори й подати не подану звітність. Якщо ж така можливість є, то це необхідно здійснювати у встановлені ПКУ терміни.

Також на період дії воєнного, надзвичайного стану подавати до контролюючого органу податкову декларацію та інші документи можна не тільки в електронній, а й в паперовій формі.

Спецрежим для спрощенців-юридичних осіб

Тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, спрощена система оподаткування може застосовуватися з використанням відсоткової ставки єдиного податку у розмірі 2% доходу. Обрати таку систему оподаткування мають право і юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми.

До таких осіб не застосовується обмеження щодо обсягу доходу та кількості осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах.

Для застосування спецрежиму необхідно подати заяву до податкової, і тоді підприємство буде вважатись платником єдиного податку 3-ї групи за ставкою 2%.

Якщо вони зареєстровані платниками ПДВ, то така реєстрація тимчасово припиняється.

Повернення до тієї системи оподаткування, на якій платники податку перебували до обрання особливостей, оподаткування здійснюється автоматично з першого дня місяця, наступного за місяцем припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України.

Платники податку на прибуток підприємств (у тому числі платники податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за попередній річний звітний період, не перевищує 40 мільйонів гривень), які прийняли рішення про перехід на спрощену систему оподаткування платником з особливостями, або відмовилися від використання особливостей оподаткування, подають податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за ті періоди протягом календарного року, в яких вони були платниками податку на прибуток підприємств.

Інші зміни

Уточнено, що фактичні перевірки можуть проводитися стосовно забезпечення (незабезпечення) можливості розрахунків платіжними картками. Нагадаємо, що такі перевірки можуть здійснюватися на підставі отриманої податковими органами інформації від органів державної влади або скарг споживачів. При цьому скасовується мораторій на проведення фактичних перевірок.

Встановлено, що надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 8-ї до 18-ї години.

Встановлено, що платники податків мають право подавати до контролюючого органу податкову декларацію та інші документи у паперовій формі. У разі несплати чергового платежу через наявність обставин непереборної сили за ліцензію у сфері обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, така ліцензія вважається дійсною. Також продовжується строк дії зазначених ліцензій, по яких закінчився термін дії.

На період дії правового режиму воєнного чи надзвичайного стану зупиняється перебіг строків, визначених ПКУ, іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи. Тобто зупиняються строки, зокрема оформлення ППР, відповідей на скарги платників податків тощо.

Передбачено, що пеня не нараховується за вчинення діяння (дії або бездіяльності) особою внаслідок введення воєнного чи надзвичайного стану.