Розширено перелік документів, які можна направити через Е-кабінет #3 | Raiffeisen Bank Aval Розширено перелік документів, які можна направити через Е-кабінет #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Розширено перелік документів, які можна направити через Е-кабінет #13 | Raiffeisen Bank Aval Розширено перелік документів, які можна направити через Е-кабінет #14 | Raiffeisen Bank Aval Розширено перелік документів, які можна направити через Е-кабінет #15 | Raiffeisen Bank Aval Розширено перелік документів, які можна направити через Е-кабінет #16 | Raiffeisen Bank Aval Розширено перелік документів, які можна направити через Е-кабінет #17 | Raiffeisen Bank Aval Розширено перелік документів, які можна направити через Е-кабінет #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
28 Жовтня 2020

Розширено перелік документів, які можна направити через Е-кабінет

Законом України від 16.01.2020 р. № 466 передбачено розширення можливостей для спілкування платників податків з податковою з використанням Електронного кабінету платника податків. 


Для обміну інформацією платнику податків необхідно укласти з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів. Але з набранням чинності законопроєкту № 2524, який знаходиться на підписанні у президента України, відпаде необхідність в укладанні договору.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм ПКУ та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557.

Платник створює електронні документи у строки та відповідно до порядку, що визначені законодавством для відповідних документів в електронному та паперовому вигляді, із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів.

З використанням Електронного кабінету платник податків тепер зможе не тільки сформувати та відправити звітність, зареєструвати РРО (програмний РРО), а й направити необхідні повідомлення, заяви. У відкритій та приватній частинах Електронного кабінету у розділі «Допомога» розміщено покрокову інструкцію щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності».

Режим «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету забезпечує можливість створення та подання до відповідного контролюючого органу податкової, фінансової, статистичної звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у тому числі повідомлення за ф. № 20-ОПП (J/F1312002) (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність) та заяв за ф. № 1-ОПП (J1312101), ф. № 17-ОПП (J/F1312201) (взяття на облік за неосновним місцем обліку).