Полювання на фрилансерів #3 | Raiffeisen Bank Aval Полювання на фрилансерів #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Полювання на фрилансерів #13 | Raiffeisen Bank Aval Полювання на фрилансерів #14 | Raiffeisen Bank Aval Полювання на фрилансерів #15 | Raiffeisen Bank Aval Полювання на фрилансерів #16 | Raiffeisen Bank Aval Полювання на фрилансерів #17 | Raiffeisen Bank Aval Полювання на фрилансерів #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
24 Березня 2021

Полювання на фрилансерів

Уряд схвалив законопроект, прийняття якого сприятиме зменшенню незадекларованої праці, легалізації зарплати та посиленню захисту працівників. І боротьбі з фрілансом.


Це законопроект від 09.02.2021 р. № 5054 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо визначення поняття трудових відносин та ознак їх наявності». Він має велике значення і приховані загрози для підприємців, які мають бізнес у творчих, інтелектуальних та інших сферах, де роботи можуть виконувати позаштатні спеціалісти.

Документом передбачається визначити на законодавчому рівні поняття «трудові відносини» та запровадити принцип презумпції наявності трудових відносин.

Запропановано вважати трудовими відносинами – відносини між працівником і роботодавцем, що передбачають виконання за дорученням, під керівництвом і контролем роботодавця особисто працівником за винагороду визначеної роботодавцем роботи.

В законопроекті визначено сім ознак наявності трудових відносин. А саме:

1. виконання особою роботи за конкретною кваліфікацією, професією, посадою за дорученням та під контролем особи, в інтересах якої виконуються роботи;

2. здійснення регулювання процесу праці, що носить постійний характер та не передбачає встановлення особі конкретного визначеного результату за певний період;

3. виконання роботи на визначеному або погодженому з особою, в інтересах якої виконуються роботи, робочому місці з дотриманням встановлених нею правил внутрішнього трудового розпорядку;

4. організація умов праці, зокрема, надання обладнання, інструментів, матеріалів, робочого місця, особою, в інтересах якої виконуються роботи;

5. систематична виплата особі, яка виконує роботу, винагороди;

6. встановлення особою, в інтересах якої виконуються роботи, тривалості робочого часу та часу відпочинку;

7. відшкодування поїздок та інших фінансових витрат, пов’язаних з виконанням роботи, особою, в інтересах якої виконується робота.

Якщо наявні принаймні три з семи перерахованих ознак, робота може бути визнана такою, що виконується в межах трудових відносин незалежно від того, в якій формі оформлені такі відносини. У такому разі сторони зобов’язані укласти трудовий договір, а працівник має бути забезпечений необхідним соціальним пакетом, зокрема, відпустками, лікарняними, наявністю гарантій та компенсацій щодо збереження місця роботи.

Уряд вважає, що роботодавці ухиляються від трудових відносин, ховаючи їх під договори цивільно-правового характеру. Але так буває не завжди, тому прийняття цього законопроекту може призвести до того, що фрілансерів та/або фахівців, які працюють на аутсорсі, будуть визнавати найманими працівниками навіть у тому випадку, коли вони виконують роботи для декількох різних компаній (підприємств, замовників).

Якщо законопроект буде прийнятий, звернімо увагу на наступне. Щоб відносини у тих же фрилансерів, які зареєстровані ФОП, не були визнані трудовими, необхідно дуже ретельно відноситись до змісту договорів, які вони підписують з замовниками їх послуг. В договорі не повинна бути визначена тривалість робочого часу й перерви на відпочинок, не повинно бути визначено місце виконання роботи, а тільки види роботи (технічне завдання) та термін його виконання, якщо він може бути встановлений. ФОП повинні працювати на своєму обладнанні, бажано не на робочому місті замовника. Якщо такого не можливо уникнути – мати договори оренди обладнання, робочого місця. Виплата винагороди не повинна співпадати с термінами виплати заробітної плати найманим працівникам. Виконання замовлення повинно підтверджуватися актами виконаних робіт та актами приймання-передавання, якщо розроблялись якість програми, сайти та ін.

Якщо робота тривала, то уникнути систематичної виплати винагороди неможливо.

А найголовніше, щоб у фрилансера були різні замовники на виконання різних робіт з переліку обраних видів діяльності з різними термінами виконання. Якщо ж буде один замовник, то уникнути визнання такого договору трудовим буде дуже важко.

Тому рекомендуємо вже зараз, не чекаючи прийняття законопроекту, переглянути свої відносини з замовниками. Якщо необхідно, переглянути умови договорів, внести необхідні зміни, щоб вони не мали вищенаведених ознак трудових відносин.