Одеські підприємці дізналися все про оподаткування #3 | Raiffeisen Bank Aval Одеські підприємці дізналися все про оподаткування #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Одеські підприємці дізналися все про оподаткування #13 | Raiffeisen Bank Aval Одеські підприємці дізналися все про оподаткування #14 | Raiffeisen Bank Aval Одеські підприємці дізналися все про оподаткування #15 | Raiffeisen Bank Aval Одеські підприємці дізналися все про оподаткування #16 | Raiffeisen Bank Aval Одеські підприємці дізналися все про оподаткування #17 | Raiffeisen Bank Aval Одеські підприємці дізналися все про оподаткування #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
03 Грудня 2019

Одеські підприємці дізналися все про оподаткування

14 листопада в Одесі відбувся бізнеc-форум для підприємців SME Hub, на якому можна було дізнатися все про нюанси оподаткування для фізосіб-підприємців. Провели його експерти Unlimit Ukraine by EBA і юридичної компанії "Ільяшев і Партнери» для підприємців і клієнтів Райффайзен Банку Аваль.

Захід відвідали понад сотню бізнесменів з усього півдня України, які зібралися, щоб дізнатися про останні зміни в законодавстві щодо оподаткування для фізосіб-підприємців та про можливості використання продуктів і послуг Райффайзен Банку Аваль.

Під час своєї великої пізнавальної лекції провідний фахівець податкової практики юридичної компанії "Ільяшев і партнерам» Ніна Бец розповіла все про процедуру реєстрації фізособи-підприємця в нинішніх законодавчих умовах.

Основна суть її виступу була присвячена ключових питань роботи ФОП:

– як правильно поводитися під час податкової перевірки;

– які документи можуть зацікавити інспектора праці;

– які штрафи загрожують ФОП;

– які нововведення до Податкового кодексу готує команда президента України.

Учасники форуму дізналися, хто може і хто не може бути підприємцем в Україні, з'ясували, які відмінності статусів резидентів і нерезидентів, особливості і «підводні камені» процесу реєстрації ФОП, ознайомилися з останніми змінами ставок єдиного податку для різних категорій представників бізнесу. Також дізналися про те, які види доходів не обкладаються податками, яким чином і на які рахунки зручніше виводити прибуток, як розділити особисті витрати підприємця з витратами на його підприємницьку діяльність.

В процесі роботи форуму з'ясувалися дуже цікаві тонкощі: зокрема, що стосуються можливості для підприємців робити собі «податкові канікули» на час відпустки, в ході якого припиняється основна діяльність, про можливість своєрідного «лікарняного» на період лікування. Виявилося, що в деяких випадках швидше і дешевше заплатити штраф, ніж проходити ту чи іншу податкову процедуру - але тільки один раз, оскільки повторний штраф буде в кілька разів більше. Важливо, що Ніна Бец розповіла і про можливі порушення в податковій сфері, які можуть спричинити втрату права на роботу за схемою єдиного податку.

Окремою темою стали рекомендації щодо використання РРО та системи «кешбек», а також особливості роботи в «граничні» дні в період новорічних свят - в які саме дні відбуваються фактичні операції і коли при цьому кошти заходять на рахунку. З'ясували, що робити при неполадках програмних РРО або втрати зв'язку з сервером.

Програма SME Hub, що проводиться Райффайзен Банком Аваль, - це інтенсивний освітня програма, яка дає можливість власникам малого бізнесу безкоштовно отримати необхідні знання та практичні навички для успішного ведення своєї справи в Україні та за кордоном від професійних експертів з крупних корпорацій. Мета створення цієї платформи - забезпечення доступу до знань про сучасних дієвих бізнес-інструментах. Освітні заходи SME Hub проводяться зараз у всіх великих містах України.

EBA - Європейська Бізнес Асоціація - була заснована в Україні в 1999 році за підтримки Єврокомісії. В даний час об'єднує більше тисячі компаній. Асоціація в цілому сприяє розвитку співробітництва між Україною, українським бізнесом і Євросоюзом. Одним з важливих напрямків її діяльності як раз і є всебічне інформування підприємців про все, що відбувається в правовому полі України і ЄС.