Гуртом онлайн: як шукати постачальника в інтернеті #3 | Raiffeisen Bank Aval Гуртом онлайн: як шукати постачальника в інтернеті #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Гуртом онлайн: як шукати постачальника в інтернеті #13 | Raiffeisen Bank Aval Гуртом онлайн: як шукати постачальника в інтернеті #14 | Raiffeisen Bank Aval Гуртом онлайн: як шукати постачальника в інтернеті #15 | Raiffeisen Bank Aval Гуртом онлайн: як шукати постачальника в інтернеті #16 | Raiffeisen Bank Aval Гуртом онлайн: як шукати постачальника в інтернеті #17 | Raiffeisen Bank Aval Гуртом онлайн: як шукати постачальника в інтернеті #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
05 Вересня 2019

Гуртом онлайн: як шукати постачальника в інтернеті

Основним питанням, на який необхідно буде знайти відповідь підприємцю, що відкриває магазин, є вирішення задачі про те, де брати товар. Від цього багато в чому залежить рівень прибутку і ефективність ведення бізнесу в цілому

Залежно від постачальника умови можуть суттєво відрізнятися. Тому багато хто бере партії потрібних продуктів, нехай однієї і тієї ж категорії, у різних продавців, позаяк у одних може бути вигідніше пропозиція за одною моделлю, а у інших – за іншою. Але їздити і шукати потрібного постачальника – справа кропітка і потребує багато часу. Полегшити пошук дрібногуртового постачальника може інтернет.

Якщо в пошуковій системі набрати запит «назва товару + гуртом» (наприклад, олія високоолеїнова гуртом), то можна отримати безліч корисних результатів у вигляді посилань на сайти, в назві яких міститься це словосполучення. Таким чином, можна швидко знайти контакти постачальників потрібних вам категорій продуктів.

Прямі сайти компаній-реселлерів

Зазвичай це перші сайти, які трапляються у пошуку. Здебільшого вони локальні – кожен обслуговує свій регіон і спеціалізується на певних видах продукції. Тут слід звертати увагу на те, чи говорить реселлер про співпрацю не лише із виробниками, але й з великими закупівельниками. Наприклад, ТОВ «Арго Поділля» працює із «Укрпоштою», Південно-Західною залізницею, Хмельницькою АЕС, мережами супермаркетів «Велика кишеня» та «Сільпо», про що не соромиться писати у себе на сайті. Торгують тут продуктам харчування та побутовою хімією. Розташована компанія у Києві, тож працює здебільшого по Києву та Київській області. Але за самовивозом постачає й у інші регіони. Здебільшого у таких постачальників є можливість замовити або зарезервувати товари на суму від 1000 грн, тобто малим гуртом. Але слід уважно слідкувати за оновленням прайсів – часом на сайтах можуть розміщуватися застарілі версії. Зверніть увагу також на доступну для реселлера логістику, наявність великих складських площ та можливість їх резервування під свої замовлення.

Великі маркетплейси

На гуртових ринках товарів в інтернеті знайти можна все – від одягу до круп та м’яса. Один із найбільших – Bigopt. Для власників роздрібних торгових точок портал пропонує широку базу гуртових постачальників і виробників товарів з повною інформацією щодо асортименту, цінової політики та умов співпраці. Крім того, це єдиний портал, де чимала увага присвячена постачальникам популярних українських гуртових ринків – гуртового ринку 7 км Одеса, Барабашово у Харкові, Хмельницького гуртового ринку.

Аналогічними до Bigopt характеристиками відзначаються і портали zakupka.com та postavshiki.ua. Щоправда, асортимент у них значно менший і немає такого широкого покриття з точки зору ринків і постачальників.

Якщо вам потрібно знайти постачальника або товар, є два варіанти. Перший – просто залишити заявку на порталі у спеціальній формі (за зразком відомого сервісу пошуку виконавців послуг Kabanchik), вказати назву, опис та кількість товару і контакти. Тоді, за обіцянкою розробників, постачальники мають самі вас знайти. Другий варіант – повноцінно зареєструватись на порталі і шукати постачальників самому, обираючи серед дилерів та виробників. У кожного з них вказані умови логістики, тож можна обирати найзручніший варіант. Про постачальників також можна залишати відгуки. Можна купувати напряму як у великих виробників, так і у приватних підприємців-фермерів – наприклад, цукор у «Радехівцукру» чи черешні у ЧП «Руслан».

Prom.ua

Неспеціалізований під гуртову торгівлю, але не менш важливий з цієї точки зору – майданчик для онлайн-магазинів Prom.ua, який зараз активно просувається. Тут також можна знайти чимало гуртових постачальників. Однак потрібно уважно обирати, адже часто трапляється так, що на сторінці вказана невірна ціна або такої продукції давно немає в наявності.

Дошки оголошень

Ще одним варіантом пошуку постачальника можуть стати великі сайти оголошень на кшталт Bigl, OLX та інші. Тут також можна знайти партнера-постачальника. Однак витратити часу доведеться більше, аніж на спеціальних майданчиках – тут немає спеціального розділу, наприклад, для продуктів харчування, тож доведеться уважно «перебрати» розділи щодо бізнесу та послуг. Крім того, часом можна натрапити на шахрая.

Майданчики електронних закупівель

Якщо для державних закупівель ефективним майданчиком є Prozorro, то навколо нього утворилась чимала система електронних аукціонів для усіх видів закупівель. Наприклад, UBIZ.UA – маркетплейс електронних аукціонів, приватних та державних закупівель. Список таких ресурсів можна знайти на сайті Prozorro. Так само корисним може стати спілкування на форумі постачальників цієї системи – тут можна знайти постачальника і для свого бізнесу.