Смарт Каса: інновація для підприємців #3 | Raiffeisen Bank Aval Смарт Каса: інновація для підприємців #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Смарт Каса: інновація для підприємців #13 | Raiffeisen Bank Aval Смарт Каса: інновація для підприємців #14 | Raiffeisen Bank Aval Смарт Каса: інновація для підприємців #15 | Raiffeisen Bank Aval Смарт Каса: інновація для підприємців #16 | Raiffeisen Bank Aval Смарт Каса: інновація для підприємців #17 | Raiffeisen Bank Aval Смарт Каса: інновація для підприємців #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
22 Січня 2020

Смарт Каса: інновація для підприємців

«Смарт Каса» – новий і перспективний гаджет для підприємців. Його презентували українські розробники Ukrtrimex на форумі Kyiv Smart City. Обладнання на відповідному ПО замінить для бізнесу касовий апарат, платіжні термінали та гросбухи зі звітністю. Зручно і підприємцям, і покупцям.

«Смарт Каса» – це POS-термінал з сенсорним екраном та вбудованими елементами: сканером товарів та принтером для друкування чеків. У невеликому пристрої, крім того, поєднані ще й цифровий касовий апарат, система автоматизації торгівлі та обліку. Тобто він має все, що потрібно для продажу і податкової звітності. Рішення є універсальним – приймає всі види безготівкових та готівкових розрахунків, Google або Apple Pay, оплату за допомогою QR-коду. Важлива для підприємців опція – пристрій сам підготує та надішле звіт до податкової.

Програмне забезпечення на базі ОС Android, на якому працює пристрій, дозволяє самостійно автоматизувати програми лояльності та налаштувати їх під потреби конкретного бізнесу.

На екрані «Смарт Каси» можна працювати з усіма програмними операціями, навіть тримаючи його у руці – пристрій компактний та легкий. Завдяки портативності він підходить для будь-якої сфери бізнесу, особливо мобільних – як доставка або таксі.

У березні розробка Ukrtrimex отримала попереднє «добро» від Мінфіну, восени – пройшла тест податкової. Використання такого девайсу отримало зелене світло і від парламенту: відповідний закон, який дозволяє застосування пристроїв типу «Смарт Каси» замість звичних касових апаратів, прийняли у вересні цього року. Набрати чинності він повинен з 19 квітня 2020 року.

Гаджет повністю відповідає міжнародним стандартам безпеки. Надійність апаратної частини підтверджена стандартом PCI PTS (Міжнародний стандарт безпеки індустрії платіжних карт). Також робота платіжного ПЗ побудована на використанні технологій і методів найкращих галузевих стандартів. Таким чином, для платіжних операцій на «Смарт Касі» ризики порушення безпеки зведені до мінімуму, запевняють в Ukrtrimex. Крім того, якщо в класичних апаратах касир підписує чек за допомогою окремого модуля безпеки від посередника, то в «Смарт Касі» реалізована опція кваліфікованого електронного підпису з використанням Mobile ID. «Смарт Каса» використовує сім-карту з цим ідентифікатором для того, щоб підписувати чеки і звіти для податкової за допомогою такого підпису. Податкова довіряє документам, підписаним таким чином, адже ця технологія використовує сертифіковане рішення, всі компоненти якого пройшли державну експертизу.

Розробники впевнені, що «Смарт Каса» стане незамінним пристроєм для бізнесу, значно спростивши підхід до організації платежів і ведення звітності. На сайті розробника вже запущено попередній продаж. Крім придбання самого девайса, передбачено єдиний щомісячний платіж для підтримки і автоматичного оновлення ПЗ.

Команда проекту працює над новими можливостями пристрою. Наприклад, аналіз big data, завдяки чому підприємство зможе краще зрозуміти поведінку своїх клієнтів або адаптувати програми лояльності. «Раніше такі сервіси звітів були доступні тільки великому бізнесу і вимагали витратної інтеграції різних баз даних. У перспективі розробники планують запустити маркет-майданчик додатків від сторонніх розробників. У ньому очікують як мінімум програми для товарного обліку, CRM-системи, 1C, логістичні програми та багато іншого. У розробці – і віртуальна «Смарт Каса».