Звіт про діяльність Райффайзен Банк Інтернаціональ за третій квартал 2019 року | Raiffeisen Bank Aval Звіт про діяльність Райффайзен Банк Інтернаціональ за третій квартал 2019 року #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Звіт про діяльність Райффайзен Банк Інтернаціональ за третій квартал 2019 року #11 | Raiffeisen Bank Aval Звіт про діяльність Райффайзен Банк Інтернаціональ за третій квартал 2019 року #12 | Raiffeisen Bank Aval Звіт про діяльність Райффайзен Банк Інтернаціональ за третій квартал 2019 року #13 | Raiffeisen Bank Aval Звіт про діяльність Райффайзен Банк Інтернаціональ за третій квартал 2019 року #14 | Raiffeisen Bank Aval Звіт про діяльність Райффайзен Банк Інтернаціональ за третій квартал 2019 року #15 | Raiffeisen Bank Aval Звіт про діяльність Райффайзен Банк Інтернаціональ за третій квартал 2019 року #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
14 Листопада 2019

Звіт про діяльність Райффайзен Банк Інтернаціональ за третій квартал 2019 року

Відень. 14 листопада

•          Позитивна динаміка основних доходів (чистий відсотковий дохід та чистий комісійний дохід зросли на 8% у річному вимірі, з коригуванням на суму доходу від продажу основного банківського бізнесу в Польщі у 2018 році)

•          Кредити клієнтам зросли на 14% з початку року, переважно в головному офісі, в Росії та в Центральній Європі

•          Консолідований прибуток становить 874 млн євро

•          На чистий торговий дохід вплинув результат оцінки інструментів хеджування та зобов’язань за справедливою вартістю, що нейтралізується протягом життєвого циклу портфелів 

•          Показник чистої відсоткової маржі покращився на 5 базисних пунктів порівняно з попереднім кварталом, до 2,46% 

•          Витрати на ризик залишаються дуже низькими (коефіцієнт резервування 0,13%) 

•          Коефіцієнт непрацюючих кредитів ще покращився та становить 2,3% 

•          Коефіцієнт базового капіталу першого рівня збільшився до 13,7%, з урахуванням результатів з початку року 

За перші три квартали 2019 року Райффайзен Банк Інтернаціональ (РБІ) отримав консолідований прибуток 874 млн євро.  Зниження в річному вимірі потрібно розглядати у світлі дуже гарного результату за порівняльний період, що підкріплювалося надзвичайно високим показником чистого вивільнення резервів під збитки від знецінення фінансових активів унаслідок розформування резервів під проблемні кредити, а також прибутком від продажу непрацюючих кредитів. Як і очікувалося, такого самого результату не вдалося досягти, проте РБІ продовжив позитивну динаміку бізнесу.

«Ми зафіксували дуже гарне зростання доходів за перші дев’ять місяців року», - зауважив голова Правління РБІ Йоганн Штробль.  «Приріст кредитів також перевищив наші очікування, незважаючи на сповільнення темпів економічного зростання», - продовжив Штробль.

Чистий відсотковий дохід та чистий комісійний дохід, відкориговані на суму доходу від продажу банківського бізнесу в Польщі у 2018 році, істотно зросли; зростання цих основних доходів становить 8% у річному вимірі.

Загальні адміністративні витрати збільшилися на 17 млн євро в річному вимірі, до 2 245 млн євро. Коефіцієнт співвідношення витрат та доходів збільшився на 4 п. п., до 59,6%.

Помірні збитки від знецінення фінансових активів

«Витрати на ризики залишаються на дуже помірному рівні», - зауважив Йоганн Штробль.

Збитки від знецінення фінансових активів становили 80 млн євро у звітному періоді. Коефіцієнт непрацюючих кредитів зменшився на 0,4 п.п. з початку року та становить 2,3%. Коефіцієнт покриття непрацюючих кредитів покращився на 2 п.п., до 60,2%.

Загальний коефіцієнт капіталу (на повній основі) становить 17,4%.

Коефіцієнт базового капіталу першого рівня (на повній основі) становить 13,4%, коефіцієнт капіталу першого рівня (на повній основі) – 14,8%, а загальний коефіцієнт капіталу (на повній основі) – 17,4%.  Коефіцієнти капіталу з урахуванням проміжного прибутку за третій квартал були б вищими за представлені показники на 33 п.п.

Порівняння з попереднім кварталом

Чистий відсотковий дохід зріс на 3% або 27 млн євро порівняно з попереднім кварталом та становив 866 млн євро. Чиста відсоткова маржа підвищилась на 5 п.п., до 2,46%.

Загальні адміністративні витрати в третьому кварталі становили 748 млн євро, зменшившись на 25 млн євро порівняно з попереднім кварталом.

Збитки від знецінення фінансових активів у третьому кварталі становили 68 млн євро, підвищившись на 66 млн євро порівняно з попереднім кварталом.

Консолідований прибуток знизився на 42 млн євро та становив 303 млн євро через більші збитки від знецінення фінансових активів.

Перспектива

РБІ намагатиметься нарощувати кредитування в середньому на декілька відсотків на рік.

Очікується, що коефіцієнт резервування за 2019 рік буде меншим за 45 базисних пунктів.

Банк очікує на подальше зниження коефіцієнту непрацюючих кредитів.

РБІ має на меті досягнення показника співвідношення витрат та доходів на рівні близько 55% у 2021 році.

У наступні роки РБІ ставить за мету досягнення консолідованого доходу на власний капітал на рівні приблизно 11%.

Банк має на меті дотримання показника базового капіталу першого рівня на позначці близько 13% у середньостроковій перспективі.

З огляду на зазначену ціль, РБІ планує розподілити 20-50% консолідованого прибутку.

* * * * *

Онлайн-версія щоквартального звіту доступна на сайті англійською мовою - http://qr032019.rbinternational.com; версія німецькою мовою – на http://zb032019.rbinternational.com. Друковані версії також можна замовити через веб-сторінку РБІ.

* * * * *

Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ) вважає Австрію, де він є провідним корпоративним та інвестиційним банком, і країни Центральної і Східної Європи (ЦСЄ) своїм внутрішнім ринком. На 13 ринках у цьому регіоні працюють дочірні банки РБІ. Крім того, Група охоплює низку компаній, які надають інші фінансові послуги, наприклад, у сферах лізингу, управління активами, придбання та поглинань бізнесу.

Майже 47 тис. працівників банку обслуговують 16,5 млн клієнтів у близько 2100 відділеннях, більшість із яких розташовані у ЦСЄ.

Акції РБІ котируються на Віденській фондовій біржі. Австрійські регіональні банки Райффайзен володіють майже 58,8% акцій. Решта акцій знаходиться у вільному обігу. У складі австрійської банківської Групи Райффайзен (Raiffeisen Banking Group) РБІ слугує центральною установою для регіональних банків Райффайзен та інших афілійованих кредитних установ.

Для отримання детальнішої інформації звертайтеся, будь ласка, до Інгрід Кренн-Діц (Ingrid Krenn-Ditz, +43-1-71 707-6055, [email protected]) або Крістофа Данца (Christof Danz, +43-1-71 707-1930, [email protected])

http://www.rbinternational.com