Завдяки Райффайзен Банку та KSE Foundation облаштовано чергове шкільне укриття в Чернігівській області | Raiffeisen Bank Aval Завдяки Райффайзен Банку та KSE Foundation облаштовано чергове шкільне укриття в Чернігівській області #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Завдяки Райффайзен Банку та KSE Foundation облаштовано чергове шкільне укриття в Чернігівській області #11 | Raiffeisen Bank Aval Завдяки Райффайзен Банку та KSE Foundation облаштовано чергове шкільне укриття в Чернігівській області #12 | Raiffeisen Bank Aval Завдяки Райффайзен Банку та KSE Foundation облаштовано чергове шкільне укриття в Чернігівській області #13 | Raiffeisen Bank Aval Завдяки Райффайзен Банку та KSE Foundation облаштовано чергове шкільне укриття в Чернігівській області #14 | Raiffeisen Bank Aval Завдяки Райффайзен Банку та KSE Foundation облаштовано чергове шкільне укриття в Чернігівській області #15 | Raiffeisen Bank Aval Завдяки Райффайзен Банку та KSE Foundation облаштовано чергове шкільне укриття в Чернігівській області #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
11 Січня 2024

Завдяки Райффайзен Банку та KSE Foundation облаштовано чергове шкільне укриття в Чернігівській області

Холминська загальноосвітня школа знаходиться у Чернігівській області, за 34 кілометри від кордону. Тож тут діти постійно чують вибухи та сигнали повітряних тривог. Із початку повномасштабного вторгнення навчальний заклад вимушено перевели на дистанційний формат, бо укриття не було облаштовано. Майже 300 школярів, серед яких діти з п’яти сіл, помітно втратили рівень знань.

«Дистанційне навчання має багато негативного: у дітей не відбувається соціалізація, виснажується нервова система, вони неуважні, низький рівень відповідальності. Рівень знань також впав, тому що багато учнів часто ігнорують уроки, а батьки не в змозі контролювати їх, бо вони на роботі»– відмічає Віта Кулик, директорка Холминської школи.

Холминська школа подала заявку на участь у відборі до всеукраїнської програми «ЗАХИСТОК: Безпечна освіта», започаткованої KSE Foundation, у рамках якої було облаштовано укриття.

До ремонту в укритті дітям було знаходитися некомфортно – воно було темне, стіни в плісняві, відсутня вентиляція та замість покриття на підлозі використовувалися дерев’яні палети. Роботи, виконані завдяки колаборації Райффайзен Банку та KSE Foundation, суттєво змінили становище.

Облаштованим укриттям можуть також користуватися і відвідувачі будинків культури та дитячої творчості і юнацтва, які знаходяться поруч зі школою. Заняття в них відбуваються у другій половині дня, тому місця вистачає всім.

«Завдяки підтримці Райффайзен Банку вже тисячі дітей повернулися до очного навчання. Як мама трьох дітей, я точно знаю, що основне завдання дитинства – це соціалізація, а більша частина дитинства проходить саме у школі. Тому, облаштовуючи укриття, ми не тільки забезпечуємо безпеку всім учасникам освітнього процесу, а також повертаємо радість дитинства нашим найкращим маленьким, але таким дорослим та мужнім українцям!», – коментує Наталія Гуріна, заступниця голови правління Райффайзен Банку.

Команда Райффайзен Банку разом із KSE Foundation тішаться, що дітей вдалося повернути до школи, де вони можуть не тільки здобувати якісну освіту, а й спілкуватися і розвиватися.

#Разом_з_Україною