За підтримки Райффайзен Банку Аваль у Харкові відбувся воркшоп щодо виходу українських виробників на ринки ЄС
Харків. 12 березня. — За підтримки Харківської обласної дирекції Райффайзен Банку Аваль у Харкові 3 березня відбувся воркшоп «Підготовка виробників продуктів харчування до виходу на європейські ринки».
До заходу долучилося близько 50 учасників, серед яких – представники німецької та української делегацій, керівники 25-ти провідних корпоративних компаній-виробників регіону. Учасниками стали й представники Райффайзен Банку Аваль – регіональний директор Харківської дирекції Оксана Шахова та представники бізнес-вертикалі корпоративного бізнесу Марина Чернишенко і Олена Титаренко.
Семінар складався з чотирьох основних частин: тематичні доповіді, технічні дискусії, ділові контакти та практичні вправи з питань плану дій для виходу виробників на ринки ЄС тощо.
Александер Маркус, делегат німецької економіки в Україні, акцентував увагу на важливості своєї місії – надання практичної допомоги українському бізнесу для виходу вітчизняної продукції на ринки Європи, зокрема, на німецькі ринки.
Оксана Шахова під час свого виступу заявила про готовність банку співпрацювати та надавати підтримку представниками бізнес-структур – виробникам продуктів харчування.
Учасники заходу відзначили актуальність обговорюваних питань. Вони отримали вичерпну інформацію про перспективи розвитку українського бізнесу в Європейському Союзі в цілому та, зокрема, в Німеччині; дізналися про практичні аспекти експорту продукції, захисту своїх бізнес-інтересів за кордоном, а також про податкові, митні та юридичні нюанси експорту окремих груп продовольчих товарів.