Українські експортери можуть скористатися митним безвізом через фінгарантії від Райфу | Raiffeisen Bank Aval Українські експортери можуть скористатися митним безвізом через фінгарантії від Райфу #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Українські експортери можуть скористатися митним безвізом через фінгарантії від Райфу #11 | Raiffeisen Bank Aval Українські експортери можуть скористатися митним безвізом через фінгарантії від Райфу #12 | Raiffeisen Bank Aval Українські експортери можуть скористатися митним безвізом через фінгарантії від Райфу #13 | Raiffeisen Bank Aval Українські експортери можуть скористатися митним безвізом через фінгарантії від Райфу #14 | Raiffeisen Bank Aval Українські експортери можуть скористатися митним безвізом через фінгарантії від Райфу #15 | Raiffeisen Bank Aval Українські експортери можуть скористатися митним безвізом через фінгарантії від Райфу #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
07 Червня 2024

Українські експортери можуть скористатися митним безвізом через фінгарантії від Райфу

Найбільший експортер меблів з України компанія Accord стала першим клієнтом Райффайзен Банку, який скористався можливістю оформлення фінансових гарантій для митних операцій при транзиті товарів через 35 країн Європи. Першу фінгарантію було видано на суму 171 тис. євро. Відтепер й інші експортери – клієнти Райфу можуть отримати фінгарантії у євро терміном на 1 рік відповідно до європейської Нової комп'ютеризованої транзитної системи (NCTS), аби мати єдиний документ для безперешкодного проходження товаром митниць у Європі, спрощення оформлення та вивільнення коштів.

«Митний безвіз — це режим спільного транзиту з 27 країнами – членами ЄС та 8 країнами – членами Європейської асоціації вільної торгівлі, до якого Україна долучилася 1 жовтня 2022 року, підписавши Конвенцію про спільний транзит та спрощення формальностей у торгівлі товарами. Це дає можливість українським експортерам пришвидшити митні процедури до лічених хвилин та оперативно проходити кордони ЄС транзитом без заповнення зайвих декларацій. Запровадження нового інструменту дозволить клієнтам Райфу суттєво прискорити товарообіг, зекономити час та кошти, стати конкурентнішими на ринках Європи», — зазначила заступниця голови правління Райффайзен Банку Лариса Бондарєва.

«Близько 95% вироблених ТОВ «Аккорд Імпорт» меблів ми експортуємо до Європи. Нашу продукцію можна знайти в усіх найбільших меблевих магазинах у всіх країнах Європи, в тому числі таких відомих мережах, як JYSK. Перевозимо товар автопарком із 130 власних вантажівок. Тому можемо оцінити зручність нового інструменту фінгарантій відповідно до NCTS, коли завантажене авто з меблями може без зайвих зупинок та ризиків перетнути Європу до місця призначення. При цьому не потрібно «заморожувати» кошти для митних застав», — розповів генеральний директор та власник виробника меблів Accord Руслан Грабар.

Виручка Accord за минулі 4 роки зросла учетверо до 1,7 млрд грн за підсумками 2023 року. Компанія використовує інвестиційні кредити та беззаставне фінансування від Райфу за ризик-шеринговими програмами із державним Експортно-кредитним агентством, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком та Американською корпорацією з фінансування міжнародного розвитку (DFC).

«Цього року ми плануємо збільшити обсяги продажів та експорту ще на 40%, у тому числі завдяки інструменту фінгарантій для митного безвізу», — сказав Руслан Грабар.