У «Клієнт-Банку» після 1 січня зміниться формат файлів імпорту для платежів у національній валюті | Raiffeisen Bank Aval У «Клієнт-Банку» після 1 січня зміниться формат файлів імпорту для платежів у національній валюті #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
У «Клієнт-Банку» після 1 січня зміниться формат файлів імпорту для платежів у національній валюті #11 | Raiffeisen Bank Aval У «Клієнт-Банку» після 1 січня зміниться формат файлів імпорту для платежів у національній валюті #12 | Raiffeisen Bank Aval У «Клієнт-Банку» після 1 січня зміниться формат файлів імпорту для платежів у національній валюті #13 | Raiffeisen Bank Aval У «Клієнт-Банку» після 1 січня зміниться формат файлів імпорту для платежів у національній валюті #14 | Raiffeisen Bank Aval У «Клієнт-Банку» після 1 січня зміниться формат файлів імпорту для платежів у національній валюті #15 | Raiffeisen Bank Aval У «Клієнт-Банку» після 1 січня зміниться формат файлів імпорту для платежів у національній валюті #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
07 Грудня 2022

У «Клієнт-Банку» після 1 січня зміниться формат файлів імпорту для платежів у національній валюті

Райффайзен Банк звертає увагу користувачів системи «Клієнт-Банк» на заплановану після 1 січня 2023 року зміну форматів файлів імпорту для платежів у національній валюті, а також друкованої форми платіжного доручення.

Як відомо, впровадження нового платіжного стандарту ISO20022 Національним банком України перенесено на 01.04.2023р. Але вже з 01.08.2022р. Постановою НБУ №163 від 29.07.2022р. впроваджено низку змін щодо безготівкових розрахунків у національній валюті. На підставі цього Райффайзен Банк проводить необхідні зміни і буде запроваджувати їх поступово для поетапної адаптації клієнтів.

Із січня, зокрема, «Платіжне доручення» зміниться на «Платіжна інструкція», в якій буде додано поля для заповнення адреси, якщо у отримувача – юридичної особи відсутній код ЄДРПОУ або він складається з дев’яти цифр. У разі ініціювання платежів на таких отримувачів, поле «Адреса» стає обов’язковим для заповнення. Без цієї інформації платіж не буде відправлено.

У зв’язку з цим, якщо ви працюєте з контрагентами (отримувачами), у яких відсутній код ЄДРПОУ або він складається з дев’яти цифр, у строк до 1 січня 2023р. вам необхідно самостійно вирішити питання щодо налаштування/ оновлення своїх внутрішніх систем. Це дозволить коректно здійснювати операції з імпорту документів після зміни формату файлів імпорту. Якщо доопрацювання на боці клієнта будуть виконані раніше, ніж у банку, імпорт документів буде проходити коректно.

Якщо користувач «Клієнт-Банку» не працює з контрагентами (отримувачами), у яких відсутній код ЄДРПОУ або він складається з дев’яти цифр, то формат файлу імпорту можна не змінювати і використовувати існуючий.

Інструкції із описом нової структури файлу імпорту українською та англійською мовами.

Звертаємо увагу, що формати файлів експорту (виписки) змінюватися не будуть.

Зміни форматів файлів імпорту також будуть виконані і у новому Raiffeisen Business Online, про що буде повідомлено додатково.

Детальніше ознайомитися зі змінами при впровадженні ISO20022 можна на сайті Райфу.

Райф завжди поруч!