Райффайзен Банк та KSE Foundation облаштували укриття для 976 учнів ліцею на Вінниччині | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк та KSE Foundation облаштували укриття для 976 учнів ліцею на Вінниччині #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Райффайзен Банк та KSE Foundation облаштували укриття для 976 учнів ліцею на Вінниччині #11 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк та KSE Foundation облаштували укриття для 976 учнів ліцею на Вінниччині #12 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк та KSE Foundation облаштували укриття для 976 учнів ліцею на Вінниччині #13 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк та KSE Foundation облаштували укриття для 976 учнів ліцею на Вінниччині #14 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк та KSE Foundation облаштували укриття для 976 учнів ліцею на Вінниччині #15 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк та KSE Foundation облаштували укриття для 976 учнів ліцею на Вінниччині #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
28 Вересня 2023

Райффайзен Банк та KSE Foundation облаштували укриття для 976 учнів ліцею на Вінниччині

Вже тисячі школярів та дошкільнят зі всієї країни вже повернулись до безпечного очного навчання.

Завдяки внеску Райффайзен Банку благодійний фонд Київської школи економіки завершив облаштування ще одного шкільного укриття у ліцеї № 4 міста Хмільник на Вінниччині. Райф залишається найбільшим партнером ініціативи «ЗАХИСТОК: Безпечна освіта» від KSE Foundation.

Ліцей є одним з найбільших у місті. Тут навчаються 976 дітей, 57 з яких – вимушені переселенці з тимчасово окупованих територій. Ще 70 школярів щодня приїжджають до ліцею з сусідніх селищ. На сьогодні облаштування сховища повністю завершено і всі учні вже повернулися до офлайн-навчання, адже оновлене укриття дозволяє вмістити 33 класи в одну зміну.

«Умови дійсно були жахливі, без ремонту, цвіль на стінах, важко дихати, особливо алергікам… Приміщення потребувало термінового ремонту», – розповідає Галина Терентьєва, заступниця директора з навчально-виховної роботи Ліцею № 4 м. Хмільника.

Оновлене укриття чисте та світле: тут влаштували цементно-піщану стяжку підлоги, пофарбували всі поверхні, зробили гідроізоляцію, аби в сховищі більше не було сиро, замінили основне освітлення та встановили аварійне, змонтували вентиляцію та облаштували каналізацію. Також для дітей закупили 60 м’яких і яскравих лавок.

«Ще за часів пандемії наші вчителі навчились ефективно працювати дистанційно. Під час повномасштабної війни це стало особливо у нагоді. Проте одна з функцій школи – соціалізація дітей, тому онлайн однозначно програє офлайну: комунікацію та живе спілкування нічого не замінить. Раді, що змогли знову повернутися до школи та почувати себе там безпечно. Розпочавши офлайн навчання, ми відразу бачимо результати – діти вмотивовані та хочуть вчитися, вони неймовірно скучили за друзями, вчителями, за нормальним "справжнім" життям», – зазначає Галина Терентьєва.

Нагадаємо, облаштування сховищ у школах та дитсадках України відбувається у межах проєкту «ЗАХИСТОК: Безпечна освіта» від KSE Foundation. Завдяки цій ініціативі і підтримці благодійників тисячі школярів та дошкільнят зі всієї країни вже повернулись до очного навчання. Проєкт підтримують соціально відповідальний український бізнес, міжнародні компанії та українці.

Приєднатися до збору коштів може кожен. Зробити внесок можна:

– в особистому кабінеті додатка Raiffeisen Online у розділі «Платежі/Допомога українцям» натисніть на БО «Благодійний фонд «Київська школа економіки» та зробіть свій донат;

– на вебпорталі KSE Foundation: https://foundation.kse.ua/safe-education