Райффайзен Банк Аваль і платформа Agrohub розпочинають серію регіональних практикумів «Інновації в українському агро» | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Аваль і платформа Agrohub розпочинають серію регіональних практикумів «Інновації в українському агро» #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Райффайзен Банк Аваль і платформа Agrohub розпочинають серію регіональних практикумів «Інновації в українському агро» #11 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Аваль і платформа Agrohub розпочинають серію регіональних практикумів «Інновації в українському агро» #12 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Аваль і платформа Agrohub розпочинають серію регіональних практикумів «Інновації в українському агро» #13 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Аваль і платформа Agrohub розпочинають серію регіональних практикумів «Інновації в українському агро» #14 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Аваль і платформа Agrohub розпочинають серію регіональних практикумів «Інновації в українському агро» #15 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Аваль і платформа Agrohub розпочинають серію регіональних практикумів «Інновації в українському агро» #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
14 Червня 2019

Райффайзен Банк Аваль і платформа Agrohub розпочинають серію регіональних практикумів «Інновації в українському агро»

Київ. 14 червня. - 13 червня 2019 року в Полтаві відбувся практикум «Інновації в українському агро» з питань запровадження новітніх технологій у сільському господарстві. Полтава стала першим регіоном, в якому пройшов агропрактикум. Матеріали, які презентували  на практикумі, були адаптовані під територіальні особливості учасників і під агрогосподарства з земельним банком середнього розміру.

Руслан Співак, директор департаменту корпоративних продуктів і партнерства Райффайзен Банку Аваль: «Для досягнення успіху та підвищення своєї ефективності компанії повинні інвестувати людський та фінансовий капітал у нові напрямки. Райффайзен Банк Аваль, окрім класичних банківських продуктів, приділяє велику увагу нефінансовим сервісам для агросектору із залученням провідних експертів галузі. Наші партнерські заходи з АгроХаб є якраз підтвердженням того, що ми надаємо нашим клієнтам доступ до якісної інформації у сфері інновацій. Більше того, учасники мають можливість ознайомитися з демо-зоною, де українські стартапи пропонують свої інноваційні рішення, які можуть бути корисними».

Учасник практикуму Олександр Пироженко, заступник директора компанії “Агріс”: «Практикум показав структуру підвищення ефективності агрогосподарства через технології — на що звернути увагу, які є рішення, що аналітики вважають доцільним зараз і в перспективі. Для себе я відзначив такі дві новітні технології, як управління земельним банком та диференційоване внесення добрив. Для успішного впровадження інновації потрібний, на мій погляд, тісніший зв’язок і спілкування "на одній хвилі" фермерів та розробників, як це відбулося на практикумі».

Аграрії також дізналися про новинки, які вже впровадили компанії Frendt, QRSmarty, Skok, Taranis, Farmet і «Агроремсервісприлад». Сергій Скок, директор компанії SkokAgro, розповів про оптимізацію витрат на аналіз ґрунту. Для цього він показав, як відбувається маніпуляція даними при проведенні хімічних проб. Віталій Шуберанський, засновник та директор компанії Frendt, продемонстрував способи застосування даних, в тому числі хімпроб ґрунту, в єдиній системі для підвищення ефективності в рослинництві. Олег Приходько, координатор компанії Farmet a.s в Україні та Молдові, запропонував інакше поглянути на прийоми в обробці ґрунту і внесенні добрив.  Він показав технологічні рішення, наприклад, використання складних рідких добрив або поєднання декількох операцій за один прохід агрегату полем. Цей підхід підтримав Олександр Горпинченко, технічний директор ТОВ «Агроремсервісприлад». Він показав, як загальна система витрат, розподілена на позиції, допоможе фермерам «побачити» витрати на паливо. Адже часто ці щоденні закупівлі позбавлені окремої уваги, хоча становлять 10-15% загальних витрат на проект.

Юлія Порошенко, засновниця платформи Agrohub: «Агрокомпанії усвідомлюють, що технології підвищують їхню ефективність. Але, змінюючись, компанії потребують ресурсів, а бізнес завжди розраховує на повернення інвестицій. Спілкуючись із фермерами, ми ставили завдання забезпечити їх тими технологіями, інвестиції у які швидко повернуться, і показати, які розробки можуть бути впроваджені надалі. І, звісно, отримати зворотний зв’язок».

Матеріал для практикумів було зібрано у 2018 році в рамках дослідницького проекту «Інноваційні пріоритети аграрного сектору України» платформою Agrohub за підтримки Райффайзен Банку Аваль.  Дослідження базується на 150 інтерв’ю з керівництвом та спеціалістами 20 провідних агропідприємств із земельним банком від 5 до 500 000 гектарів.  У результаті, зібрано понад 50 прикладів використання аграрних інновацій та 135 технологічних рішень, доступних українським аграріям.  Була також розроблена методика «Матриця зрілості», що відображає еволюційний процес розвитку інновацій в агрокомпаніях.

Наступний практикум «Інновації в українському агро» відбудеться у Черкасах 19 червня 2019 року. Місце проведення: готель «Апельсин», Черкаси, вул. Верхня Горова, 145.

Участь у практикумі безкоштовна для клієнтів Райффайзен Банку Аваль.