Райффайзен Банк увійшов до Топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів за версією «Forbes Україна» | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк увійшов до Топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів за версією «Forbes Україна» #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Райффайзен Банк увійшов до Топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів за версією «Forbes Україна» #11 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк увійшов до Топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів за версією «Forbes Україна» #12 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк увійшов до Топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів за версією «Forbes Україна» #13 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк увійшов до Топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів за версією «Forbes Україна» #14 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк увійшов до Топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів за версією «Forbes Україна» #15 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк увійшов до Топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів за версією «Forbes Україна» #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
29 Серпня 2023

Райффайзен Банк увійшов до Топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів за версією «Forbes Україна»

Журнал «Forbes Україна» відзначив Райффайзен Банк у Топ-25 найкращих українських роботодавців для ветеранів.

178 працівників Райфу служать зараз у лавах ЗСУ як мобілізовані та добровольці. 7 ветеранів уже повернулися на роботу, ще 1 ветеран прийшов із ринку праці. 4 працівників банку загинули, захищаючи Україну. Багато хто з райфівців пішов служити 24 лютого 2022 року та мають попередній військових досвід, починаючи з 2014 року. А для деяких ця війна вже третя.

Усім колегам, які боронять Україну, Райф продовжує виплачувати середню зарплату, з 2022 року банк спрямував на це 100 млн грн. За усіма, хто служить, зберігаються робочі місця.

Для ветеранів, які повернулися з фронту, в Райфі розроблено комплексну програма адаптації, реабілітації, реінтеграції та соціалізації, що включає лікування, послуги психологів та психотерапевтів, юристів, нутриціологів, освітні програми, перекваліфікацію, підтримку ветеранського ком’юніті, вшанування загиблих.

У Райфі створено окрему HR-функцію – Veterans Officer, яка опікується усіма питаннями, пов’язаними зі створення інклюзивних умов для демобілізованих працівників, їхніх родин, допомогою пораненим тощо. При розробці програми вивчалися та застосовувалися

найкращі практики, у тому числі досвід США та Ізраїлю.

Юлія Пилипенко, директорка з персоналу Райфу, на форумі Forbes «Незалежні» 25 серпня у Львові поділилася практичним досвідом із розробки комплексної ветеранської програми, а також щодо запровадження освітніх програм для тих, хто повернувся з фронту. «Спочатку потрібно задовольнити базові потреби людей щодо лікування та психологічної підтримки, забезпечення роботою, реінтегрувати їх до колективу, і тоді наступним кроком освітні програми матимуть більший ефект», – розповіла Юлія.

«Окремих зусиль бізнесу та держави замало. Потрібно діяти спільно, аби в усіх сферах життя були створені інклюзивні умови для півтора мільйона людей, які згодом повернуться з фронту», – зазначила Юлія Пилипенко.