Райффайзен Банк отримав гарантію від DFC на суму 40 млн дол. США для підтримки кредитування підприємств в Україні | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк отримав гарантію від DFC на суму 40 млн дол. США для підтримки кредитування підприємств в Україні #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Райффайзен Банк отримав гарантію від DFC на суму 40 млн дол. США для підтримки кредитування підприємств в Україні #11 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк отримав гарантію від DFC на суму 40 млн дол. США для підтримки кредитування підприємств в Україні #12 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк отримав гарантію від DFC на суму 40 млн дол. США для підтримки кредитування підприємств в Україні #13 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк отримав гарантію від DFC на суму 40 млн дол. США для підтримки кредитування підприємств в Україні #14 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк отримав гарантію від DFC на суму 40 млн дол. США для підтримки кредитування підприємств в Україні #15 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк отримав гарантію від DFC на суму 40 млн дол. США для підтримки кредитування підприємств в Україні #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
22 Листопада 2023

Райффайзен Банк отримав гарантію від DFC на суму 40 млн дол. США для підтримки кредитування підприємств в Україні


Райффайзен Банк оголосив про випуск гарантії кредитного портфеля (LPG) на суму 40 млн дол. США від Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку (DFC), що дозволить банку надати кредити на суму до 50 млн дол. США українським мікро-, малим та середнім підприємствам протягом наступних 8 років.

Договір гарантії кредитного портфеля з DFC було підготовлено за технічної підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Згідно з договором, DFC покриватиме до 80% від суми ризику неповернення кредитів, які Райффайзен Банк надаватиме за гарантією позичальникам, що відповідають встановленим вимогам.

«Новий спільний проєкт з DFC та USAID значно розширить можливості українського малого бізнесу залучати кредити, особливо з урахуванням ризиків воєнного часу. Підприємства зможуть отримати кредити для поповнення обігових коштів та фінансування довгострокових інвестиційних проєктів, що допоможе відновлювати українську економіку, стимулювати експорт і створювати нові робочі місця», – сказав голова правління Райффайзен Банку Олександр Писарук.

«Приватний сектор має вирішальне значення для забезпечення здатності України вистояти у боротьбі з російською агресією та відновитися завдяки силі й стійкості. Сполучені Штати пишаються своїм лідерством у виконанні місії з мобілізації приватного капіталу для розбудови цього потенціалу.  Нова гарантія, надана DFC, забезпечує необхідну підтримку українським малим підприємствам», – зауважив віце-президент Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку Джим Полан. – DFC продовжить надавати підтримку українському народу та економіці, працюючи задля забезпечення успішного та світлого майбутнього України».

Довідка:

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) співпрацює з приватним сектором з питань фінансування рішень найбільших викликів, що стоять сьогодні перед країнами, які розвиваються. Корпорація інвестує в різні сектори, включаючи енергетику, охорону здоров’я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес та фінансові послуги. Інвестиції DFC відповідають високим стандартам, поважають навколишнє середовище, права людини та права працівників. Детальніша інформація наявна на сайті DFC.gov

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) працює в Україні з 1992 року і наразі реалізує понад 40 програм у рамках великого портфелю на суму близько 2 млрд дол. США. Детальнішу інформацію представлено на сторінці https://www.usaid.gov/ukraine

АТ «Райффайзен Банк» було зареєстровано 27 березня 1992 року, це найбільший банк із іноземним капіталом в Україні. Із жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ. Станом на 30 вересня 2023 року Група Райффайзен володіла 68,21% акцій банку, Європейський банк реконструкції та розвитку – 30%.

Широкий перелік банківських послуг банк надає 2,9 млн клієнтам через мережу із близько 300 відділень по всій Україні, а також через застосунки Raiffeisen Online і Raiffeisen Business Online та інші дистанційні канали у режимі 24/7.