Партнери Райфу першими в Україні запускають масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів | Raiffeisen Bank Aval Партнери Райфу першими в Україні запускають масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Партнери Райфу першими в Україні запускають масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів #11 | Raiffeisen Bank Aval Партнери Райфу першими в Україні запускають масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів #12 | Raiffeisen Bank Aval Партнери Райфу першими в Україні запускають масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів #13 | Raiffeisen Bank Aval Партнери Райфу першими в Україні запускають масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів #14 | Raiffeisen Bank Aval Партнери Райфу першими в Україні запускають масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів #15 | Raiffeisen Bank Aval Партнери Райфу першими в Україні запускають масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
11 Квітня 2024

Партнери Райфу першими в Україні запускають масовий продукт зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів

Райффайзен Банк, найбільший український банк із іноземними інвестиціями, вперше в Україні презентував нову послугу для бізнес-клієнтів зі страхування майна різного типу від воєнних ризиків. Страхові компанії надаватимуть страхове покриття для майна, яке банк зможе брати у заставу при наданні кредитного фінансування.

Такий продукт є першим на ринку України та розроблений у співпраці зі світовою компанією професійних послуг Аон та українськими страховими компаніями ARX, Універсальна та ІНГО.

Завдяки інструменту war risk insurance українські компанії зможуть мінімізувати ризики реалізації інвестиційних проектів, залучити додаткове фінансування та зменшити ризики, пов’язані з втратою або пошкодженням майна через військові дії.

Використання нового інструменту дозволить українському бізнесу застрахувати нерухомість, обладнання та товари в обороті від наслідків воєнних дій. Скористатися war risk insurance відтепер зможуть компанії і малого, і великого бізнесу, звернувшись до банку або до компанії Аон. Протягом року планується сформувати страховий портфель на суму близько 1 млрд грн у сферах агро, переробки, видобутку, ритейлу, фармацевтики, енергетики та палива.

«Для українського бізнесу інструмент зі страхування від воєнних ризиків є довгоочікуваним з огляду на третій рік війни. І Райф як найбільший іноземний кредитор української економіки першим на ринку запроваджує такий інструмент. Разом із нашими страховими партнерами ми робимо свій внесок у зміцнення економіки України, – зазначив голова правління Райффайзен Банку Олександр Писарук. – Аон також привнесе експертизу роботи на глобальному ринку в тому числі в країнах, де триває війна. Сподіваємося, наша співпраця надихне й інші міжнародні компанії сміливіше інвестувати в Україну, дасть більше впевненості у завтрашньому дні місцевим компаніям, розширить їм доступ до фінансування, і незабаром на ринку стане більше подібних продуктів. Все це сприятиме відновленню економіки України вже зараз».

Олександр Писарук подякував також Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» за надану технічну експертизу при підготовці нового страхового продукту продукту.

У рамках презентації нового продукту представники Райффайзен Банку, Аон, страхових компаній ARX, Універсальна та ІНГО урочисто підписали меморандум щодо співпраці за напрямком страхування від воєнних ризиків. Угода є відкритою для приєднання інших українських страхових компаній після відповідної акредитації банком та страховим брокером.