Райф допоміг виробнику органічного меду U’BEE збільшити експорт продукції до ЄС на 30% | Raiffeisen Bank Aval Райф допоміг виробнику органічного меду U’BEE збільшити експорт продукції до ЄС на 30% #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Райф допоміг виробнику органічного меду U’BEE збільшити експорт продукції до ЄС на 30% #11 | Raiffeisen Bank Aval Райф допоміг виробнику органічного меду U’BEE збільшити експорт продукції до ЄС на 30% #12 | Raiffeisen Bank Aval Райф допоміг виробнику органічного меду U’BEE збільшити експорт продукції до ЄС на 30% #13 | Raiffeisen Bank Aval Райф допоміг виробнику органічного меду U’BEE збільшити експорт продукції до ЄС на 30% #14 | Raiffeisen Bank Aval Райф допоміг виробнику органічного меду U’BEE збільшити експорт продукції до ЄС на 30% #15 | Raiffeisen Bank Aval Райф допоміг виробнику органічного меду U’BEE збільшити експорт продукції до ЄС на 30% #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
26 Жовтня 2023

Райф допоміг виробнику органічного меду U’BEE збільшити експорт продукції до ЄС на 30%

Українська компанія Ukrainian Bee (бренд U’BEE) завдяки фінансуванню від Райффайзен Банку збільшила виробництво, переробку та експорт меду, отриманого за сертифікованими органічними технологіями на 30% за 9 місяців 2023 року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Підприємство стало одним із перших серед 30 компаній, які банк відзначив власною нагородою Raif Green Leaf за вагомий внесок у розбудову «зеленої» економіки та відновлення України.

Фінансування для Ukrainian Bee було надано Райффайзен Банком у 2021-2023 роках для поповнення обігових коштів, а також для підтримки експорту до Польщі, Німеччини та Франції.

«Райф один із лідерів кредитування аграрних підприємств. Ми підтримували український агробізнес за різних умов, розуміємо специфіку цього напрямку та маємо фахову експертизу. Співпраця з Ukrainian Bee є для нас особливою, оскільки, підтримуючи такі проєкти, ми сприяємо розвитку аграрної галузі та допомагаємо збільшити обсяги експортної виручки в країну», – відмітила заступниця голови правління Райффайзен Банку Лариса Бондарєва.

«Бджоли, метелики та інші запилювачі мають важливе значення для виживання людства та наземних екосистем Землі. Перехід до більш стійких дій, таких як диверсифікація сільськогосподарського ландшафту різними культурами та збереження природних територій, скорочення використання пестицидів і просування альтернативних форм боротьби зі шкідниками, підтримка локального бджолярства – критерії, на які ми звертаємо увагу при долученні угод до «зеленого» портфелю. Пишаємося, що маємо нагоду підтримувати українське бджільництво, яке має давні традиції та інноваційні технології», – зауважила Олена Михайличенко, начальниця управління екологічної, соціальної та корпоративної відповідальності Райффайзен Банку.

«Ukrainian Bee є українською родинною компанією, найбільшим виробником, переробником та експортером натурального бджолиного меду в країні. Від моменту створення у 2014 році ми запроваджуємо новітні технології та міжнародні стандарти контролю якості з переробки меду на всіх етапах виробництва.

Завдяки фінансуванню від Райфу за два роки та в умовах війни ми збільшили площу нашого виробничого комплексу з 4000 до 6000 м2, виробничі потужності зі 100 до 120 тон продукції на добу. Уся продукція від 500 наших бджолиних сімей та 80 тис. бджолосімей із органічних пасік, які співпрацюють з нами, сертифікована Organic Standart Україна відповідно до стандарту IACB та згідно норм ЄС. Ці українські бджоли можуть запилювати 20-30 тис. га органічних посівних площ та природних луків. У результаті ми експортуємо 400-500 тон органічного меду на рік до країн ЄС.

Війна, обстріли, залишки вибухових речових та похідних хімічних сполук після вибухів наносять суттєву шкоду флорі в Україні та переривають природній процес запилення, бджолині сім’ї подекуди гинуть від «прильотів». Разом з Райфом ми намагаємося мінімізувати ці наслідки війни», – розповів генеральний директор Ukrainian Bee Станіслав Паньковський.

Нагадаємо, що Райффайзен Банк згідно довгострокової стратегії до 2025 року планує стати одним із найбільших «зелених» банків в Україні. Райф започаткував нагороду Raif Green Leaf для своїх корпоративних клієнтів, що реалізують «зелені» проєкти зі значною екологічною складовою. Банк планує нагородити перших 30 клієнтів, які запроваджують та поширюють інноваційні технології задля скорочення викидів, переробки відходів, підвищення ресурсоефективності та енергоефективності, сприяють розвитку циркулярної економіки та «зеленої» енергетики для сталого майбутнього України.