РА «Стандарт-Рейтинг» учергове підтвердило високі рейтинги Райффайзен Банку Аваль | Raiffeisen Bank Aval РА «Стандарт-Рейтинг» учергове підтвердило високі рейтинги Райффайзен Банку Аваль #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
РА «Стандарт-Рейтинг» учергове підтвердило високі рейтинги Райффайзен Банку Аваль #11 | Raiffeisen Bank Aval РА «Стандарт-Рейтинг» учергове підтвердило високі рейтинги Райффайзен Банку Аваль #12 | Raiffeisen Bank Aval РА «Стандарт-Рейтинг» учергове підтвердило високі рейтинги Райффайзен Банку Аваль #13 | Raiffeisen Bank Aval РА «Стандарт-Рейтинг» учергове підтвердило високі рейтинги Райффайзен Банку Аваль #14 | Raiffeisen Bank Aval РА «Стандарт-Рейтинг» учергове підтвердило високі рейтинги Райффайзен Банку Аваль #15 | Raiffeisen Bank Aval РА «Стандарт-Рейтинг» учергове підтвердило високі рейтинги Райффайзен Банку Аваль #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
09 Жовтня 2015

РА «Стандарт-Рейтинг» учергове підтвердило високі рейтинги Райффайзен Банку Аваль

Київ. 9 жовтня. — Рейтинговий комітет Рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг» 7 жовтня ухвалив рішення про оновлення рейтингів АТ «Райффайзен Банк Аваль». Про це йдеться в повідомленні агентства.

Ухвалюючи це рішення, агентство проаналізувало результати роботи банку за перше півріччя 2015 року, особливу та регулярну інформацію банку як емітента цінних паперів.

Як і в попередні періоди, рейтинги банку підтверджено агентством на високому рівні. Зокрема, довгостроковий кредитний рейтинг Райффайзен Банку Аваль за національною шкалою оновлено на рівні uaAA+, який підтверджує дуже високу кредитоспроможність банку порівняно з іншими українськими позичальниками чи борговими інструментами.

Короткостроковий кредитний рейтинг банку оновлено за національною шкалою на рівні uaK1, що також свідчить про високу кредитоспроможність.

Рейтинг депозитів Райффайзен Банку Аваль підтверджено на рівні ua1 за шкалою РА «Стандарт-Рейтинг».

«У друге півріччя 2015 року АТ «Райффайзен Банк Аваль» увійшов з достатнім запасом регулятивного капіталу: на 01.07.2015 Н2 банку перевищував і встановлений НБУ граничний рівень, і середній показник Н2 по банківській системі України. Нормативи ліквідності банку за результатами першого півріччя 2015 року показали позитивну динаміку і в друге півріччя АТ «Райффайзен Банк Аваль» увійшов із дуже хорошим рівнем ліквідності. Локомотивом зростання ресурсної бази банку в другому кварталі поточного року стали кошти юридичних осіб», — зазначається в повідомленні агентства.

При цьому вказується, що всі ключові складові ресурсної бази банку за результатами першого півріччя 2015 року продемонстрували позитивну динаміку (в гривневому еквіваленті), а саме: кошти банків у пасивах зросли на 15,22% (в першому кварталі — на 28,25%), кошти юридичних осіб збільшилися на 26,72% (в першому кварталі — на 14,83%), обсяг коштів фізичних осіб зріс на 10,51% (в першому кварталі — на 11,25%).

Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» створено в Україні у жовтні 2010 року як дочірню структуру європейської рейтингової компанії GPRC “StandardRating”. У квітні 2012 року НКЦПФР включила РА «Стандарт-Рейтинг» (Україна) у реєстр уповноважених рейтингових агентств.