Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році | Raiffeisen Bank Aval Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році #11 | Raiffeisen Bank Aval Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році #12 | Raiffeisen Bank Aval Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році #13 | Raiffeisen Bank Aval Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році #14 | Raiffeisen Bank Aval Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році #15 | Raiffeisen Bank Aval Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
04 Липня 2024

Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році

Понад 70 млрд грн кредитів уже видав українському бізнесу Райф у 2024 році. І останнім часом пріоритети у запитах клієнтів змінилися – їх більше цікавить як забезпечити сталість та енергонезалежність бізнесу, встановити автономні та відновлювальні джерела енергії. Про це розповів Олександр Міцура, директор департаменту корпоративних ризиків Райффайзен Банку, на Українській кредитній конференції.

За його словами, відключення електроенергії впливають на бізнес-модель та прибутковість бізнесу. «В меншій мірі це стосується агроклієнтів, більше – бізнесу з переробки, машинобудування та де потрібні холодильники, насоси, конвеєрне обладнання тощо. Багато клієнтів уже встигли забезпечити себе власними генераторами або іншими альтернативними джерелами електроенергії ще у 2022 році, коли була перша хвиля відключень електроенергії. Зараз – нова хвиля», – сказав Олександр Міцура.

Він зазначив також, що Райф під час стрес-тестів кредитного портфеля більше уваги звертає наскільки бізнес клієнта залежить від енергоресурсів, як він забезпечив себе джерелами електроенергії та підвищує енергоефективність.

Олександр Міцура наголосив, що банк готовий підтримувати бізнес клієнтів, надаючи на створення нових енергопотужностей інвестиційні кредити на термін від 3 до 7 років із використанням ризик-шерингових програм із міжнародними фінансовими інституціями. Банк уже видав 250 млн грн, ще на 1 млрд грн таких проєктів наразі в процесі розгляду. Райф також першим на ринку надав своїм клієнтам можливість убезпечувати інвестиційні ризики завдяки страхуванню майна від воєнних ризиків у партнерстві з міжнародною компанією AON та провідними українськими страховими компаніями ARX, ІНГО та Універсальна.