Оновлена інформація про діяльність Raiffeisen Bank International в Росії | Raiffeisen Bank Aval Оновлена інформація про діяльність Raiffeisen Bank International в Росії #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Оновлена інформація про діяльність Raiffeisen Bank International в Росії #11 | Raiffeisen Bank Aval Оновлена інформація про діяльність Raiffeisen Bank International в Росії #12 | Raiffeisen Bank Aval Оновлена інформація про діяльність Raiffeisen Bank International в Росії #13 | Raiffeisen Bank Aval Оновлена інформація про діяльність Raiffeisen Bank International в Росії #14 | Raiffeisen Bank Aval Оновлена інформація про діяльність Raiffeisen Bank International в Росії #15 | Raiffeisen Bank Aval Оновлена інформація про діяльність Raiffeisen Bank International в Росії #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
30 Березня 2023

Оновлена інформація про діяльність Raiffeisen Bank International в Росії

З початком війни в Україні, Група Raiffeisen Bank International (РБІ) інтенсивно працювала над оцінкою всіх варіантів майбутнього Райффайзенбанку в Росії. Ми оцінювали ці варіанти з урахуванням усіх зацікавлених сторін, включаючи вихід РБІ з російського Райффайзенбанку. Група РБІ і її зацікавлені сторони знаходяться в безпрецедентній ситуації, і ми розуміємо гостру потребу в прийнятті рішення, до якого призвела війна.

Група РБІ продовжить просувати потенційні угоди, які могли б призвести до продажу або відокремлення російського Райффайзенбанку і деконсолідації російського Райффайзенбанку з Групи РБІ в повній відповідності з місцевими та міжнародними законами та нормами, а також в консультаціях з відповідними компетентними представниками влади.

Ми зобов’язуємося й надалі зменшувати свою бізнес активність в Росії, в той час як ми продовжуємо просувати такі потенційні угоди.

Райффайзенбанк продовжить деякі банківські операції в Росії згідно умов своєї банківської ліцензії, а також буде підтримувати клієнтів, включаючи тих, на яких вплинуло зменшення бізнес активності в Росії. Ми маємо зобов’язання підтримувати співробітників на усіх ринках, де присутня Група РБІ. Група РБІ несе відповідальність за своїх банківські процеси в Росії, де працює більш ніж 9 000 людей.

Умови нашої роботи

Ринкові умови ведення бізнесу в Росії є дуже складними. Місцеві і міжнародні закони і норми, які регулюють умови продажу бізнесу в Росії, постійно змінюються.

Група РБІ продовжить просувати потенційні угоди, які приведуть до продажу або відокремлення російського Райффайзенбанку і деконсолідації російського Райффайзенбанку від Групи РБІ використовуючи чотири принципи: управління Групою РБІ та відповідність нормативним вимогам, фінансова і нефінансова оцінка Групи РБІ, управління побічними ефектами на Групу РБІ та її оточення, і здатність упорядковано проводити будь-які процеси.

Наш план зі зменшення бізнес активності в Росії

Група РБІ частково зменшила свою бізнес активність в Росії та мінімізувала транскордонні контакти Групи РБІ з Росією. Група РБІ і Райффайзенбанк Росія зменшили позики клієнтам Райффайзенбанк Росії та обособили капітал Райффайзенбанку Росія. При будь-якому розвитку подій, в тому числі у випадку деконсолідації Групою РБІ Райффайзенбанку Росія до нуля, коефіцієнт CET1 Групи РБІ залишиться стійким.

Після рішення Групи РБІ й надалі зменшувати бізнес активність в Росії, Райффайзенбанк Росія продовжить зменшувати позики клієнтам і зменшувати загальний об’єм транзакцій в іноземної валюті. Це призведе до скорочення розмірів надходжень від платіжного бізнесу Групи РБІ.

Наслідки плану для Групи

Загальне зменшення бізнес активності в Росії спричинить зменшення доходності від російського Райффайзенбанку.

Група РБІ очікує вплив на клієнтів РБІ внаслідок рішення про подальше зменшення бізнес активності в Росії. Група РБІ зробить все можливе для підтримки своїх клієнтів.


Заяву опубліковано на сайті Групи РБІ.