Кінофестиваль «Відкрита ніч» знову відбувся за підтримки Райфу | Raiffeisen Bank Aval Кінофестиваль «Відкрита ніч» знову відбувся за підтримки Райфу #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Кінофестиваль «Відкрита ніч» знову відбувся за підтримки Райфу #11 | Raiffeisen Bank Aval Кінофестиваль «Відкрита ніч» знову відбувся за підтримки Райфу #12 | Raiffeisen Bank Aval Кінофестиваль «Відкрита ніч» знову відбувся за підтримки Райфу #13 | Raiffeisen Bank Aval Кінофестиваль «Відкрита ніч» знову відбувся за підтримки Райфу #14 | Raiffeisen Bank Aval Кінофестиваль «Відкрита ніч» знову відбувся за підтримки Райфу #15 | Raiffeisen Bank Aval Кінофестиваль «Відкрита ніч» знову відбувся за підтримки Райфу #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
18 Серпня 2020

Кінофестиваль «Відкрита ніч» знову відбувся за підтримки Райфу

Кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 23» відбувся на минулому тижні – вже восьмий рік поспіль визначення кращих пройшло за підтримки Райффайзен Банку Аваль, генерального партнера фестивалю.

Цьогорічні події в Україні та світі вплинули і на цей кінофестиваль – «Відкрита ніч. Дубль 23» свій кіноогляд провела в онлайн-режимі. На сайті фестивалю з 12 по 16 серпня всі охочі мали можливість переглянути стрічки із офіційної програми – конкурсні і позаконкурсні програми було складено з нових фільмів і дебютантів, і вже відомих митців. Офіційна церемонія вручення призів і перегляд фільмів-переможців відбулися 14 серпня на київському Арт-Причалі.

«Не дивлячись на непростий для всіх період, приємно бачити, що так багато людей не забуває, любить і підтримує українські стрічки, — зазначила Оксана Шевченко, заступник голови правління Райффайзен Банку Аваль. — Саме сьогодні дуже важливі різноманітні соціальні проекти, спрямовані на посилення наших культурних традицій та цінностей. І цей кінофестиваль є чудовим прикладом. «Відкрита ніч» – не тільки гарний майданчик для пошуку нових талановитих режисерів, а й яскравий, надихаючий проект, який поєднує творчу українську спільноту і сприяє відродженню, розвитку та просуванню українського кіно».

У 2020-ому на «Відкриту ніч» подали 94 короткометражки, що, як зазначають організатори, є досить великою цифрою в умовах майже повної відсутності зйомок у березні-травні через карантин.

Головну нагороду фестивалю у розмірі 100 000 гривень надав Райффайзен Банком Аваль. Наразі вона є однією з найбільших для короткого метру в Україні. За рішенням журі цього року її розділили між двома переможцями – гран-прі фестивалю отримали фільми «Шпілі-Вілі» (режисер Іван Шоха) та «Зловмисник» (режисер Валерій Шевченко). Вітаємо переможців!

«Відкрита ніч» — кінофестиваль україномовного кіно, започаткований у 1997 році. Засновник і постійний організатор фестивалю — режисер Михайло Іллєнко. Фестиваль проходить щорічно як огляд найцікавіших здобутків українського короткометражного кіно.

#RaifNews