Гарантія MIGA на 100 млн євро допоможе Райфу підтримувати український бізнес, в т.ч. за рахунок кредитування клієнтів | Raiffeisen Bank Aval Гарантія MIGA на 100 млн євро допоможе Райфу підтримувати український бізнес, в т.ч. за рахунок кредитування клієнтів #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Гарантія MIGA на 100 млн євро допоможе Райфу підтримувати український бізнес, в т.ч. за рахунок кредитування клієнтів #11 | Raiffeisen Bank Aval Гарантія MIGA на 100 млн євро допоможе Райфу підтримувати український бізнес, в т.ч. за рахунок кредитування клієнтів #12 | Raiffeisen Bank Aval Гарантія MIGA на 100 млн євро допоможе Райфу підтримувати український бізнес, в т.ч. за рахунок кредитування клієнтів #13 | Raiffeisen Bank Aval Гарантія MIGA на 100 млн євро допоможе Райфу підтримувати український бізнес, в т.ч. за рахунок кредитування клієнтів #14 | Raiffeisen Bank Aval Гарантія MIGA на 100 млн євро допоможе Райфу підтримувати український бізнес, в т.ч. за рахунок кредитування клієнтів #15 | Raiffeisen Bank Aval Гарантія MIGA на 100 млн євро допоможе Райфу підтримувати український бізнес, в т.ч. за рахунок кредитування клієнтів #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
13 Лютого 2023

Гарантія MIGA на 100 млн євро допоможе Райфу підтримувати український бізнес, в т.ч. за рахунок кредитування клієнтів

Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA - є членом Групи Світового банку) надало Райффайзен Банк Інтернаціональ гарантію на суму 100 мільйонів євро для покриття ризиків Райффайзен Банку Україна в частині експропріації обов’язкових резервів, строком на 1 рік. 

За діючими для банківської системи України нормативами, Райффайзен Банк, як і інші українські банки, має формувати та зберігати обов’язкові резерви в Національному банку України. Гарантія MIGA щодо оптимізації капіталу знизить до нуля вагу ризику, застосовану Групою РБІ до таких резервів в межах суми цієї гарантії відповідно до європейських банківських правил. Це допоможе Райффайзен Банку Україна вивільнити кошти для додаткового кредитування критичних галузей української економіки під час війни та збільшити основні некредитні банківські операції (наприклад, платежі,  торговий еквайринг, операції з готівкою та валютою тощо).

«Гарантія MIGA посилить гуманітарну та економічну підтримку України Групою Світового банку в той час, коли триваюча війна становить серйозну загрозу здоров’ю та добробуту українського народу, — зазначив Хіроші Матано, виконавчий віце-президент MIGA. — У цей час конфлікту, який посилюється економічною нестабільністю та тривалим впливом COVID-19, надзвичайно важливо розширити доступ до кредитів для українців». 

Райффайзен Банк Україна є найбільшим приватним банком в Україні та найбільшим банком з іноземним капіталом за розміром активів та обсягом наданих кредитів. 

«Гарантія MIGA є цінною складовою наших заходів із оптимізації структури портфеля банку, — прокоментував Томас Матейка, заступник голови правління Райффайзен Банку Україна. — Вона допомагає нам збалансувати оцінку ризику та надання нових позик, яке ми не зупиняли під час війни, розуміючи важливість нашої підтримки для клієнтів банку та економіки України в цілому». 

Нагадаємо, що за попередніми результатами кредитний портфель Райффайзен Банку у 2022 році зріс на 1% до 71,39 млрд грн. Банк, зокрема, надав нових кредитів на 10 млрд грн критичним галузям економіки, таким як агросектор, логістика і роздрібна торгівля, фармацевтика та постачання палива. 

Банк є достатньо капіталізованим та виконує всі нормативи Національного банку України. Зокрема норматив достатності капіталу складає 18,6% при встановленому регулятором мінімальному рівні у 10%. Коефіцієнт чистого стабільного фінансування становив 171,8% при нормативі 90%.