Донат на мистецтво: Райффайзен Банк вчергове підтримав Національний театр ім. Марії Заньковецької | Raiffeisen Bank Aval Донат на мистецтво: Райффайзен Банк вчергове підтримав Національний театр ім. Марії Заньковецької #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Донат на мистецтво: Райффайзен Банк вчергове підтримав Національний театр ім. Марії Заньковецької #11 | Raiffeisen Bank Aval Донат на мистецтво: Райффайзен Банк вчергове підтримав Національний театр ім. Марії Заньковецької #12 | Raiffeisen Bank Aval Донат на мистецтво: Райффайзен Банк вчергове підтримав Національний театр ім. Марії Заньковецької #13 | Raiffeisen Bank Aval Донат на мистецтво: Райффайзен Банк вчергове підтримав Національний театр ім. Марії Заньковецької #14 | Raiffeisen Bank Aval Донат на мистецтво: Райффайзен Банк вчергове підтримав Національний театр ім. Марії Заньковецької #15 | Raiffeisen Bank Aval Донат на мистецтво: Райффайзен Банк вчергове підтримав Національний театр ім. Марії Заньковецької #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
27 Червня 2024

Донат на мистецтво: Райффайзен Банк вчергове підтримав Національний театр ім. Марії Заньковецької

Виділені кошти спрямовані на постановку вистави «Червона рута»

Райффайзен Банк продовжує свою активну підтримку українського мистецтва, виділивши 300 тисяч гривень Національному театру ім. Марії Заньковецької у Львові для розвитку мистецьких проєктів. Зокрема, ці кошти будуть спрямовані на постановку біографічного мюзиклу «Червона рута» за однойменною піснею Володимира Івасюка.

Вистава «Червона рута» розповідає про життя та творчість видатного українського композитора Володимира Івасюка. Премʼєра вистави була приурочена до 75 річниці митця та відбулася у травні 2024 року. Його музика, що проникає у серце та душу, стала символом національної ідентичності та любові до рідної землі. Його піснями Україна, що перебувала під радянською владою, ставала все більш жовто-синьою – він закохував у її Карпатські гори, бистрі ріки, зоряні ночі.

Творчу групу театру консультувала родина Івасюка. Разом вдалося відтворитивишиванку композитора з найдрібнішими деталями, а також розробити реалістичні декорації, що перенесли глядачів у часи його життя. Особливої атмосфери додла виставка у холі театру, де глядачі могли побачити особисті речі Володимира Івасюка, надаючи постановці ще більшого емоційного впливу.

«Мені імпонує думка, що у мистецтві та культурі зберігається генетичний код нації. Підтримуючи Національний театр ім. Марії Заньковецької, ми не лише сприяємо розвитку мистецьких проєктів, але й допомагаємо зберігати та популяризувати нашу культурну спадщину. Це надзвичайно важливо для нашої ідентичності та майбутніх поколінь», – зазначив Сергій Бойко, директор з питань корпоративного бізнесу Західного регіону.

Райффайзен Банк упродовж багатьох років виступає партнером Національного театру ім. Марії Заньковецької та раніше вже фінансував відновлення камерної сцени до 100-річчя театру. Це один із прикладів багаторічної співпраці банку з культурними установами України.