700 дітей Кривого Рогу повернулись до творчості завдяки Райфу та KSE Foundation | Raiffeisen Bank Aval 700 дітей Кривого Рогу повернулись до творчості завдяки Райфу та KSE Foundation #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
700 дітей Кривого Рогу повернулись до творчості завдяки Райфу та KSE Foundation #11 | Raiffeisen Bank Aval 700 дітей Кривого Рогу повернулись до творчості завдяки Райфу та KSE Foundation #12 | Raiffeisen Bank Aval 700 дітей Кривого Рогу повернулись до творчості завдяки Райфу та KSE Foundation #13 | Raiffeisen Bank Aval 700 дітей Кривого Рогу повернулись до творчості завдяки Райфу та KSE Foundation #14 | Raiffeisen Bank Aval 700 дітей Кривого Рогу повернулись до творчості завдяки Райфу та KSE Foundation #15 | Raiffeisen Bank Aval 700 дітей Кривого Рогу повернулись до творчості завдяки Райфу та KSE Foundation #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
16 Квітня 2024

700 дітей Кривого Рогу повернулись до творчості завдяки Райфу та KSE Foundation

У Кривому Розі 700 юних талантів провідної мистецької школи міста змогли повернутися до очного навчання і творчих репетицій. Це стало можливим завдяки вагомому внеску Райффайзен Банку та ініціативи «ЗАХИСТОК: Безпечна освіта» від благодійного фонду Київської школи економіки – KSE Foundation.

Наразі ремонт укриття повністю завершено і воно може одночасно вмістити до 300 дітей, що дозволяє учням навчатися позмінно.

Музична школа №4 є однією з провідних мистецьких шкіл Кривого Рогу – її відвідують діти з віддалених районів міста і сусідніх сіл. Із початком повномасштабної війни учні та викладачі були змушені ховатися у підвальному приміщенні школи, попри його непридатність для тривалого перебування. Дистанційне навчання вдавалося вкрай складно. Викладання таких дисциплін, як малювання чи гра на скрипці, вимагає безпосередньої взаємодії з учнем.

«Навчити дитину грати на скрипці дистанційно просто неможливо, якщо вона новачок і повинна засвоїти базові знання. Тут потрібний тактильний контакт, щоб показати дитині, як тримати інструмент, як поставити руку. Якщо це труба, то як на губи накладається мундштук. Коли наші художники малювали дистанційно, то відповідальність була на батьках», – пояснює Олена Ковальська, директорка музичної школи №4 Криворізької міської ради.

Зараз у криворізькій музичній школі №4 навчається 703 учні, серед яких 40 дітей, які евакуювались з Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської областей. Завдяки наявності укриття, у школі одночасно може перебувати до 300 дітей, що дозволяє повністю відновити очне навчання.

«Батьки і їхні діти дуже зраділи відновленню офлайн-занять. До війни у нас було менше учнів. Тепер збільшилася кількість дітей, оскільки батьки приводять до нас своїх дітей зі шкіл, де немає укриттів. До війни у нас навчалося 500 дітей, зараз – 703. Навіть батьки ходять до нас знімати стрес – малювати, співати, танцювати», – каже Олена Ковальська.

Без обладнаних укриттів навчальні заклади в Україні не можуть працювати офлайн. Проєкт «ЗАХИСТОК: Безпечна освіта» прагне повернути якомога більше дітей до шкіл і садочків, оскільки якісна освіта і виховання є інвестицією у майбутнє наступних поколінь.

Кожен може долучитися до облаштування шкільних укриттів! Зробити внесок можна:

  • в особистому кабінеті додатка Raiffeisen Online у розділі «Платежі/Допомога українцям» натисніть на БО «Благодійний фонд «Київська школа економіки» та зробіть свій донат;
  • на вебпорталі KSE Foundation: https://foundation.kse.ua/safe-education