Зручний сервіс для онлайн-оплати – PayByLink #3 | Raiffeisen Bank Aval Зручний сервіс для онлайн-оплати – PayByLink #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Зручний сервіс для онлайн-оплати – PayByLink #13 | Raiffeisen Bank Aval Зручний сервіс для онлайн-оплати – PayByLink #14 | Raiffeisen Bank Aval Зручний сервіс для онлайн-оплати – PayByLink #15 | Raiffeisen Bank Aval Зручний сервіс для онлайн-оплати – PayByLink #16 | Raiffeisen Bank Aval Зручний сервіс для онлайн-оплати – PayByLink #17 | Raiffeisen Bank Aval Зручний сервіс для онлайн-оплати – PayByLink #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
23 Березня 2021

Зручний сервіс для онлайн-оплати – PayByLink

Для малого та середнього бізнесу сфери торгівлі та послуг зараз існує кілька варіантів вибору способу оплати покупцем як при здійсненні покупки у фізичному магазині, так і у випадку онлайн-торгівлі.


Звичний більшості покупців POS-термінал зараз далеко не єдиний спосіб розрахунку за придбаний товар або послугу. Поступово набирають обертів сервіси оплати за допомогою смартфону. Для тих підприємців, які тільки починають свій бізнес і поки що не встановили POS-термінал в магазин або ще не налаштували інтернет-сайт з повноцінною функцією оплати, рішення також існують. Іноді регулярна щомісячна сплата за користування POS-терміналом непід’ємна для власників невеличких точок торгівлі. Альтернатива, яка не несе жодного фінансового навантаження на покупця, а для продавця тільки 2,2% від суми транзакції за еквайрінг (проведення операції оплати в інтернеті) – електронний інвойс.

Райффайзен банк Аваль пропонує своїм клієнтам простий та зручний сервіс створення електронного інвойсу для оплати товарів карткою онлайн – PayByLink. Для того, щоб створити інвойс для оплати всього за три кроки, потрібен лише смартфон із встановленим месенджером Viber, Telegram або Messenger. Необхідно зайти в чат-бот Raiffeisen Business в меню «Виставити рахунок», ввести суму і призначення платежу, і у підсумку сформується посилання на платіж. Залишається лише переслати посилання покупцеві, який зможе оплатити інвойс платіжною карткою будь-якого банку, після чого продавцю надійде повідомлення про сплату платежу.

Також сервіс має додаткову функцію – формування не тільки посилання, а ще й QR-коду для оплати, що особливо зручно для фізичних магазинів. Покупцю буде потрібно тільки сканувати QR-код, і він опиниться на сторінці оплати карткою своєї покупки.

«Послуга запущена у січні 2021 року, і ми вже бачимо жвавий попит на неї серед клієнтів», – розповідає Сергій Павленко, старший менеджер з розвитку бізнес-банкінгу департаменту бізнес-банкінгу Райффайзен банку Аваль. За його словами, такий варіант сплати покупцем за товар або послугу зручний як для невеликих фізичних магазинів, які ще не встановили POS-термінали, так і для підприємців, які займаються онлайн-торгівлею через Facebook- та Instagram-сторінки і не мають поки що власного інтернет-магазину з кошиком і можливістю оплатити товар на сайті. Це також актуально і для підприємців зі сфери послуг – наприклад, приватної стоматологічної практики, онлайн-навчання тощо.

Офіційного способу оплати для клієнтів сторінки-магазину в Instagram або Facebook немає. Переказ за реквізитами через термінал або касу банківського відділення багато клієнтів вважають незручним і застарілим методом, бо на це потрібно витратити час. Пропозиції перевести на карту оплату за покупку також не всі клієнти сприймають позитивно. Водночас є категорія покупців, яка хоче зекономити і не оплачувати замовлений товар накладним платежем.

Щоб підключити послугу PayByLink, необхідно мати відкритий рахунок в Банку в одному з пакетів послуг: «Бізнес Старт», «Бізнес Класик», «Бізнес Комфорт», «Бізнес Еліт», «Бізнес Еліт+», підключити послугу інтернет-еквайрингу від Райффайзен банку Аваль (тариф обслуговування 2,2%) та зареєструватися в чат-боті Raiffeisen Business.

Покупець, сплачуючи за посиланням, може бути впевнений у безпеці транзакції та конфіденційності своїх персональних даних. Постійним надійним партнером Райфайзен банку Аваль з еквайрінгу є «Український процесинговий центр», який технічно забезпечує всі операції з онлайн-оплат клієнтів банку. «Оплата відбувається на захищеній платіжній сторінці Банку, яка відповідає всім стандартам безпеки, що підтверджено сертифікатами  Visa, Mastercard, Apple pay, Google pay», – зазначив Сергій Павленко. Загалом все відбувається так само, як клієнт сплачує за звичайну покупку у інтернет-магазині, резюмував Сергій Павленко. А для підприємців підключення до послуги PayByLink допоможе збільшити доходи за рахунок можливості оплати товарів платіжними картками.