Вражаючий ринок технологій #3 | Raiffeisen Bank Aval Вражаючий ринок технологій #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Вражаючий ринок технологій #13 | Raiffeisen Bank Aval Вражаючий ринок технологій #14 | Raiffeisen Bank Aval Вражаючий ринок технологій #15 | Raiffeisen Bank Aval Вражаючий ринок технологій #16 | Raiffeisen Bank Aval Вражаючий ринок технологій #17 | Raiffeisen Bank Aval Вражаючий ринок технологій #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
24 Липня 2019

Вражаючий ринок технологій

Компанія Deloitte підготувала глобальний звіт «Прогноз розвитку галузей технологій, медіа та телекомунікацій у 2019 році». Вражаючі факти про те, які технології в подальшому впливатимуть на бізнес – у матеріалі. Замисліться, чи можете саме ви використати щось із цього?

«Розумні» динаміки

$7 млрд – такого світового обігу в 2019 році сягнуть продажі «розумних» колонок з голосовим асистентом – гаджетів, які не тільки включають і відтворюють музику, але й допомагають замовити товари з інтернет-магазинів, викликати таксі, забронювати готель, управляти «розумним» будинком тощо. На думку Deloitte, буму «розумних» колонок насамперед сприятиме експансія в неангломовні країни. В середині 2018 року за проникненням «розумних» колонок лідирували Китай та США.

Технологія 5G

Понад 1 млн штук - стільки 5G-смартфонів буде продано у 2019 році. А у 2020-му їхня кількість зросте до 15-20 млн і складе близько 1% від усіх продажів смартфонів. У Deloitte очікують, що приблизно 20 виробників мобільних телефонів незабаром випустять гаджети з підтримкою 5G. Мобільні оператори вже давно активно тестують мережі та інвестують у розвиток 5G. За прогнозами Deloitte, у 2019 році 25 операторів бездротового зв'язку запустять сервіс 5G. Від технології очікується збільшення пропускної здатності в сотні разів, якщо порівнювати з 4G.

Індустрія 3D-друку

$2,7 млрд – такий обсяг продажів у 2019-му «загрожує» індустрії 3D-друку та відповідним матеріалам і послугам. Наступного року він може досягти $3 млрд. Перелік матеріалів, доступних для використання на 3D-принтерах, за останні п'ять років збільшився більш ніж удвічі, що (поряд з іншими удосконаленнями) сприяло відновленню потенціалу галузі – наголошується в дослідженні. У 2019 році стане широко доступною пізніша технологія – струменевий металевий друк, що може вдвічі скоротити час, необхідний для виготовлення кожної деталі.

Штучний інтелект

70% – стільки компаній у 2019 році зможуть застосовувати штучний інтелект через хмарні корпоративні застосунки. За прогнозами Deloitte, цього року компанії збільшать використання хмарного програмного забезпечення і послуг, реалізованих на базі AI. На думку аналітиків Deloitte, проблема з AI полягає в тому, що сьогодні багатьом компаніям не вистачає досвіду і ресурсів, щоб повною мірою його використовувати. Для машинного навчання потрібні групи експертів зі штучного інтелекту, доступ до великих наборів даних, а також спеціалізована інфраструктура і обчислювальні потужності.

Квантові комп’ютери

$50 млрд – такого обороту досягне майбутній ринок квантових комп'ютерів після 2030 року, вважають у Deloitte. Перші комерційні пристрої загального призначення з'являться не раніше цього періоду. А 2020-ті стануть часом розробок у сфері квантових обчислень. «Квантові комп'ютери забезпечать одну з найбільших можливостей зростання доходів завдяки використанню нових технологій протягом наступних 10 років. Однак вони навряд чи замінять класичні комп'ютери», – вважають дослідники. Очікується, що у 2019 році ринок класичних обчислювальних пристроїв (від споживчих смартфонів до корпоративних суперкомп'ютерів) перевищить $1 трлн.