«Прокачай технопарк». Спеціальна пропозиція для аграріїв #3 | Raiffeisen Bank Aval «Прокачай технопарк». Спеціальна пропозиція для аграріїв #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
«Прокачай технопарк». Спеціальна пропозиція для аграріїв #13 | Raiffeisen Bank Aval «Прокачай технопарк». Спеціальна пропозиція для аграріїв #14 | Raiffeisen Bank Aval «Прокачай технопарк». Спеціальна пропозиція для аграріїв #15 | Raiffeisen Bank Aval «Прокачай технопарк». Спеціальна пропозиція для аграріїв #16 | Raiffeisen Bank Aval «Прокачай технопарк». Спеціальна пропозиція для аграріїв #17 | Raiffeisen Bank Aval «Прокачай технопарк». Спеціальна пропозиція для аграріїв #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
12 Грудня 2019

«Прокачай технопарк». Спеціальна пропозиція для аграріїв

Подією на ринку стала спеціальна пропозиція для аграріїв від Райффайзен Банку Аваль - беззаставний інвестиційний кредит без першого внеску на придбання техніки і обладнання у дилера - групи компаній «Техноторг». Завдяки новій програмі фінансування оновлення технопарку до сезону стане максимально доступним для більшості сільгоспвиробників.

Аграрії – це майже 10% всіх клієнтів бізнес банкінгу Райффайзен Банку Аваль і 70% кредитного портфеля бізнес-банкінгу. Очевидно, це результат продуманих і актуальних програм з розвитку сільськогосподарського бізнесу. «Наша місія – створюючи цікаві і вигідні продукти, допомагати клієнтам розвивати свою справу, – розповідає Юлія Ніжнікова, керівник з питань розвитку та впровадження кредитних продуктів і процесів Департаменту бізнес-банкінгу.

– Є багато кейсів, в яких Райффайзен Банк Аваль починав співпрацю з агропідприємством у 2004-2005 роках, коли це було маленьке фермерське господарство, а через десять років воно ставало великою компанією, яка могла орендувати і обробляти кілька тисяч гектарів землі. Не в останню чергу це відбувалося завдяки фінансовій підтримці, яку ми їм своєчасно пропонували. Нова пропозиція від Банку – якраз із цієї категорії «бізнес-стимуляторів».

З групою компаній «Техноторг», лідером з реалізації сільськогосподарської техніки на українському ринку, Райффайзен Банк Аваль співпрацює вже багато років. Ефективність цього партнерства вимірюється тисячами укладених угод із залученням фінансування Банку. Віднині Банк додатково пропонує аграріям, у яких чистий річний дохід до 89,2 млн грн, беззаставне кредитування за спеціальними умовами: без вимоги до початкового внеску і разової комісії. Крім того, безпосередньо для клієнтів «Техноторгу» розроблено спеціальні ставки, які відчутно нижчі за стандартні при беззаставному кредитуванні. При фінансуванні 100% вартості техніки це 22% річних.

«Ця програма дає можливість невеликим агропідприємствам, фермерам, яких зупиняла відсутність вільних коштів, оновити свій технопарк. Тепер не потрібно акумулювати гроші на початковий внесок, на разову комісію, на оформлення застави. Немає витрат на страхування заставного майна –а це відчутна економія, адже її розмір може досягати 1% від вартості придбаної техніки чи обладнання. При беззаставному кредитуванні ми економимо ще й досить багато часу клієнта на підготовки пакету документів для оформлення застави, що скорочує термін отримання кредитних коштів. В найкоротший час техніка переходить у власність аграрія і він може одразу починати її використовувати в своєму господарстві», – пояснює переваги нової пропозиції Юлія Ніжнікова.

Обмеження по максимальній сумі кредиту – до 3 млн грн на покупку однієї одиниці, при цьому мінімальний розмір фінансування – не менше 100 000 гривень. Термін кредитування – від 24 до 36 місяців без обмежень дострокового погашення і без додаткових комісій. За необхідності клієнт може взяти кілька одиниць техніки або обладнання, в цьому питанні обмеження – тільки фінансові можливості позичальника в обслуговуванні кредитів. Купити по програмі можна будь-який вид самохідної або несамохідної техніки.

Особливих вимог для позичальників немає, це стандартні критерії, які виставляються Банком до всіх агрокліентів, наприклад, мінімальний термін ведення бізнесу – не менше двох років. Якщо підприємство входить до групи компаній, яка працює більше цього терміну, але саме воно – менше, такий клієнт так само отримає фінансування. Втім, рішення можуть прийматися індивідуально.

Вишенькою на даному кредитному торті можна назвати ще один факт. Нова агропрограма корелюється з державною програмою компенсації вартості сільгосптехніки. Купуючи вітчизняну техніку та обладнання в мережі «Техноторг», компанії можуть отримати додаткову компенсацію від держави. Фінансова підтримка виходить чимала, це 25% для всіх агрокомпаній і 15% для фермерів згідно Постанов Кабінету міністрів України. При цьому деякі фермерські господарства, якщо вони відповідають критеріям, можуть отримати навіть обидві компенсації за рік.

Така сума переваг дійсно вигідно відрізняє пропозицію Райффайзен Банку Аваль від аналогічних на ринку. На даний момент інші фінансові установи не пропонують програм беззаставного кредитування сільгосптехніки, тільки на поповнення оборотних коштів. Класичними на ринку можна назвати заставні програми, які також пропонує і Райффайзен Банк Аваль.

До речі, якщо клієнтові не підходить асортимент «Техноторгу», він так само може отримати кредит без застави на інвестиційні цілі. Але вартість продукту складе 24-28% річних, а одноразова комісія 0,5-0,99%. Це відчутна різниця, рішення залежить від запитів і потреб конкретного підприємства.

«Ми розуміємо, що для України агросектор – це основний сегмент виробництва. Якщо Банк буде підтримувати агробізнес, вести його до зростання – ми в цілому будемо піднімати економіку країни. І це є однією з основних мотивацій, чому Райфайзен Банк Аваль впроваджує такі продукти», – резюмує Юлія Ніжнікова.