Об'єднану звітність з ЄСВ та ПДФО подаємо щоквартально #3 | Raiffeisen Bank Aval Об'єднану звітність з ЄСВ та ПДФО подаємо щоквартально #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Об'єднану звітність з ЄСВ та ПДФО подаємо щоквартально #13 | Raiffeisen Bank Aval Об'єднану звітність з ЄСВ та ПДФО подаємо щоквартально #14 | Raiffeisen Bank Aval Об'єднану звітність з ЄСВ та ПДФО подаємо щоквартально #15 | Raiffeisen Bank Aval Об'єднану звітність з ЄСВ та ПДФО подаємо щоквартально #16 | Raiffeisen Bank Aval Об'єднану звітність з ЄСВ та ПДФО подаємо щоквартально #17 | Raiffeisen Bank Aval Об'єднану звітність з ЄСВ та ПДФО подаємо щоквартально #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
25 Січня 2021

Об'єднану звітність з ЄСВ та ПДФО подаємо щоквартально

Законами України від 19.09.2019 р. № 115-IX та № 116-IX внесено зміни до ПКУ та Закону про ЄСВ, якими передбачено об'єднати звітність з ЄСВ та ПДФО.


Наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773 внесено зміни до наказу Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4, в зв'язку з чим у новій редакції викладено Податковий розрахунок за ф. № 1ДФ, який тепер містить в собі і таблиці звіту з ЄСВ. Наказом № 773 затверджено і Порядок заповнення та подання оновленого Податкового розрахунку.

Оновлена форма звітності вперше подаватиметься за І квартал 2021 року.

Тепер форма звіту називається «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску».

У складі звітності міститься титульний лист (Податковий розрахунок) і шість додатків. Ці додатки є вже відомими всім таблицями ЄСВ-звіту і розрахунку за ф. № 1ДФ.

Підприємці-роботодавці під час подання звіту повинні заповнювати титульний аркуш (аналог таблиці 1 ЄСВ-звіту), а також такі програми:

- додаток 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам». Форма цього додатка є аналогом таблиці 6 ЄСВ-звіту;

- додаток 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору». Форма цього додатка є аналогом звіту за ф. № 1ДФ;

- додаток 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби». Дана форма додатка є аналогом таблиці 5 ЄСВ-звіту.

Оновлений Податковий розрахунок, як і раніше розрахунок за ф. № 1ДФ, подається окремо за кожен квартал (податковий період), але тепер з розбивкою за місяцями звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу (п. 1 р. II Порядку подання Податкового розрахунку).

Звертаємо увагу, що щомісячні звіти з ЄСВ за січень-березень 2021 року подавати не потрібно.


Наталія Щербак, податковий консультант газети «Приватний підприємець», спеціально для журналу «Мій Бізнес»