ЄБРР та ЄС нададуть нове фінансування Райффайзен Банку Аваль для підтримки МСБ в Україні | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та ЄС нададуть нове фінансування Райффайзен Банку Аваль для підтримки МСБ в Україні #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
ЄБРР та ЄС нададуть нове фінансування Райффайзен Банку Аваль для підтримки МСБ в Україні #11 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та ЄС нададуть нове фінансування Райффайзен Банку Аваль для підтримки МСБ в Україні #12 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та ЄС нададуть нове фінансування Райффайзен Банку Аваль для підтримки МСБ в Україні #13 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та ЄС нададуть нове фінансування Райффайзен Банку Аваль для підтримки МСБ в Україні #14 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та ЄС нададуть нове фінансування Райффайзен Банку Аваль для підтримки МСБ в Україні #15 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та ЄС нададуть нове фінансування Райффайзен Банку Аваль для підтримки МСБ в Україні #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
08 Жовтня 2019

ЄБРР та ЄС нададуть нове фінансування Райффайзен Банку Аваль для підтримки МСБ в Україні

Київ. 8 жовтня. —

  • Нова програма фінансування на суму 25 млн євро для клієнтів МСБ Райффайзен Банку Аваль
  • Кошти будуть доступні в національній валюті
  • Програма отримає фінансовий грант в рамках ініціативи EU4Business

Малий бізнес в Україні зможе скористатися новими можливостями фінансування в національній валюті, що надаватиметься через банки-партнери ЄБРР. Кредити в національній валюті на суму, еквівалентну 70 млн євро, включають в себе кредити ЄБРР та фінансову підтримку в рамках ініціативи EU4Business.

Райффайзен Банк Аваль отримає кредитне фінансування у національній валюті на суму, еквівалентну 25 млн євро. За рахунок цих коштів надаватимуться інвестиційні кредити та кредити на фінансування оборотного капіталу українському малому та середньому бізнесу (МСБ), що є локомотивом вітчизняної економіки та створює майже 80% робочих місць у країні. Кредити в національній валюті захистять компанії від волатильності обмінного курсу валюти.

Ініціативу EU4Business було започатковано в Україні у 2016 році та спрямовано на підтримку українських підприємств, що створюють робочі місця, шляхом забезпечення розвитку нових навичок та підтримки прагнення малих та середніх підприємств експортувати продукцію на найбільший сусідній ринок – спільний ринок ЄС із більш ніж 500 млн споживачів.

Тисячі українських представників МСБ уже скористалися програмою EU4Business, посиливши свою конкурентоздатність на вітчизняному та міжнародному ринках завдяки поглибленим консультаційним послугам, фінансуванню, навчальним курсам та заходам із підвищення рівня обізнаності.  

Посол Матті Маасікас, Глава представництва ЄС в Україні, зауважив: «Разом із наданням практичних рекомендацій щодо доступу до спільного ринку ЄС та реалізації продукції, однією з основних цілей ініціативи EU4Business в Україні є покращення можливостей для отримання МСБ доступного довгострокового фінансування в національній валюті. Ми раді співпрацювати з ЄБРР задля досягнення цієї цілі, що дозволить українським підприємствам МСБ скористатися таким фінансуванням».

Маттео Патроне, Керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу, зауважив: «Ця фінансова ініціатива ЄБРР та ЄС чітко демонструє нашу відданість Україні. Ми підтримуємо інвестиційне фінансування малого та середнього бізнесу, успіх якого має надзвичайно важливе значення для розвитку національної економіки. Ми раді, що наші довгострокові партнери Райффайзен Банк Аваль, ПроКредит Банк та ОТП Банк Україна підтримують це важливе завдання, покращуючи доступ до фінансування для підприємців по всій Україні».

Вікторія Масна, начальник управління інвестиційного банкінгу Райффайзен Банку Аваль, зауважила: «Ми раді брати участь у цьому важливому проекті, що відкриває більше можливостей українським підприємцям для отримання фінансування в гривні. Цей кредит дозволить нам забезпечити підтримку нашого ключового сегменту МСБ, покращити доступ до довгострокового фінансування для існуючих, а також нових клієнтів банку. У останні декілька років Райффайзен Банк Аваль у межах проектів за підтримки Єврокомісії надав фінансування понад 600 підприємствам, що дозволило створити нові робочі місця, підвищити продуктивність та відкрити місцевим товаровиробникам доступ до ринку ЄС».

ЄБРР – найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 році, банк загалом виділив майже 13,6 млрд євро за 432 проектами у країні.

АТ «Райффайзен Банк Аваль» зареєстровано 27 березня 1992 року, із жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ. Станом на 30 червня 2019 року Група Райффайзен володіла 68,28% акцій банку, Європейський банк реконструкції та розвитку – 30%.

Широкий перелік банківських послуг надається 2,5 млн клієнтам Райффайзен Банку Аваль через загальнонаціональну мережу, до якої входять 500 відділень по всій Україні.