Vodafone Україна і РБІ уклали контракт на управління деривативами | Raiffeisen Bank Aval Vodafone Україна і РБІ уклали контракт на управління деривативами #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Vodafone Україна і РБІ уклали контракт на управління деривативами #11 | Raiffeisen Bank Aval Vodafone Україна і РБІ уклали контракт на управління деривативами #12 | Raiffeisen Bank Aval Vodafone Україна і РБІ уклали контракт на управління деривативами #13 | Raiffeisen Bank Aval Vodafone Україна і РБІ уклали контракт на управління деривативами #14 | Raiffeisen Bank Aval Vodafone Україна і РБІ уклали контракт на управління деривативами #15 | Raiffeisen Bank Aval Vodafone Україна і РБІ уклали контракт на управління деривативами #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
09 Серпня 2021

Vodafone Україна і РБІ уклали контракт на управління деривативами

Vodafone Україна та Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ уклали контракт на управління деривативами. Міжнародний контракт дає можливість Vodafone хеджувати валютні ризики на міжнародному ринку запозиченого капіталу за допомогою Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ, який є одним із головних міжнародних партнерів Vodafone Україна в банківській сфері.

Це перший контракт на управління деривативами, який було укладено після вступу в силу Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» в липні 2021 року. Перевагами закону тепер можуть скористатися всі українські компанії.

Договір став ще одним ефективним фінансовим інструментом для Vodafone. Компанія успішно працює на міжнародному ринку запозиченого капіталу з 2018 року. У лютому 2020 році Vodafone Україна здійснила успішний випуск єврооблігацій на зовнішньому фондовому ринку – 5-річних облігацій («євробондів») – обсягом $500 млн із дохідністю 6,20%. Облігації отримали рейтинг B від Fitch та S&P cтаном на 24 травня 2021 року.

***

Про Vodafone

Vodafone – одна із найбільших світових телекомунікаційних компаній, що надає широкий спектр послуг, включаючи мобільний голосовий зв'язок, передачу даних, обмін повідомленнями, фіксований інтернет і кабельне телебачення. Оператор працює в 21 країні та має партнерські угоди з операторами 49 країн. Станом на 31 березня 2021 року Vodafone надає послуги понад 300 мільйонам абонентам мобільного зв'язку та 28 мільйонам користувачів фіксованого інтернету, а також об'єднує більш ніж 123 мільйонів IoT-підключень. Детальніша інформація на сторінці www.vodafone.com.

Vodafone Україна – провідна українська телеком компанія, яка надає послуги швидкісного інтернету 3G та 4G. Інвестиції Vodafone в період активного будівництва мереж швидкісного інтернету в 2015 – 1 кварталі 2021 року перевищили 29,7 млрд грн. Рекордні інвестиції дозволили забезпечити технологічне лідерство та розвивати нові технологічні послуги – інтернет речей (IoT), технології та рішення для Smart City, аналітика великих даних, фінтех послуги, хмарні сервіси. В Україні послугами Vodafone користуються 19 млн клієнтів.

Про Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ

Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ) вважає Австрію, де він є провідним корпоративним та інвестиційним банком, і країни Центральної і Східної Європи (ЦСЄ) своїм внутрішнім ринком. На 13 ринках у цьому регіоні працюють дочірні банки РБІ. Крім того, Група охоплює низку компаній, які надають інші фінансові послуги, наприклад, у сферах лізингу, управління активами, придбання та поглинань бізнесу.

Майже 45 тис. працівників банку обслуговують 17,7 млн клієнтів у близько 1800 відділень, більшість із яких розташовані у ЦСЄ.

Акції РБІ котируються на Віденській фондовій біржі. Австрійські регіональні банки Райффайзен володіють майже 58,8% акцій. Решта акцій знаходиться у вільному обігу. У складі австрійської банківської Групи Райффайзен (Raiffeisen Banking Group) РБІ слугує центральною установою для регіональних банків Райффайзен та інших афілійованих кредитних установ.