У Raiffeisen Business Online з 1 квітня зміниться формат файлів імпорту для платежів у гривні | Raiffeisen Bank Aval У Raiffeisen Business Online з 1 квітня зміниться формат файлів імпорту для платежів у гривні #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
У Raiffeisen Business Online з 1 квітня зміниться формат файлів імпорту для платежів у гривні #11 | Raiffeisen Bank Aval У Raiffeisen Business Online з 1 квітня зміниться формат файлів імпорту для платежів у гривні #12 | Raiffeisen Bank Aval У Raiffeisen Business Online з 1 квітня зміниться формат файлів імпорту для платежів у гривні #13 | Raiffeisen Bank Aval У Raiffeisen Business Online з 1 квітня зміниться формат файлів імпорту для платежів у гривні #14 | Raiffeisen Bank Aval У Raiffeisen Business Online з 1 квітня зміниться формат файлів імпорту для платежів у гривні #15 | Raiffeisen Bank Aval У Raiffeisen Business Online з 1 квітня зміниться формат файлів імпорту для платежів у гривні #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
24 Січня 2023

У Raiffeisen Business Online з 1 квітня зміниться формат файлів імпорту для платежів у гривні

Райффайзен Банк звертає увагу користувачів Raiffeisen Business Online на заплановану з 1 квітня 2023р. зміну форматів файлів імпорту для вихідних платежів у національній валюті.

Як відомо, впровадження нового платіжного стандарту ISO20022 Національним банком України перенесено на 01.04.2023р. Але вже з 01.08.2022р. Постановою НБУ №163 від 29.07.2022р. впроваджено низку змін щодо безготівкових розрахунків у національній валюті. На підставі цього Райффайзен Банк проводить необхідні зміни і буде запроваджувати їх поступово для поетапної адаптації клієнтів.

У зв’язку з цим із 1 квітня у Raiffeisen Business Online зміняться формати файлів імпорту для вихідних платежів у національній валюті.

Ці зміни стосуються нової умови: якщо у отримувача платежу відсутній код ЄДРПОУ або він складається з дев’яти цифр, то потрібно заповнювати додатковий новий реквізит – адреса отримувача.

Тому, якщо ви працюєте з контрагентами (отримувачами), у яких відсутній код ЄДРПОУ або він складається з дев’яти цифр, у строк до 01.04.2023р. вам необхідно самостійно вирішити питання щодо налаштування/ оновлення своїх внутрішніх систем (бухгалтерських програм). Це дозволить коректно здійснювати операції з імпорту документів після зміни формату файлів імпорту.

Якщо доопрацювання на боці клієнта будуть виконані раніше 1 квітня, імпорт документів буде проходити коректно.

Якщо користувач Raiffeisen Business Online не працює з контрагентами (отримувачами), у яких відсутній код ЄДРПОУ або він складається з дев’яти цифр, то формат файлу імпорту можна не змінювати і використовувати існуючий.

Інструкція щодо імпорту та експорту даних (з 01.04.2023).

Звертаємо увагу, що формати файлів експорту (виписки) змінюватися не будуть.

Детальніше ознайомитися зі змінами при впровадженні ISO20022 можна на сайті Райфу.

Райф завжди поруч!