ЄБРР та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», українському виробнику дріжджів | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», українському виробнику дріжджів #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
ЄБРР та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», українському виробнику дріжджів #11 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», українському виробнику дріжджів #12 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», українському виробнику дріжджів #13 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», українському виробнику дріжджів #14 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», українському виробнику дріжджів #15 | Raiffeisen Bank Aval ЄБРР та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», українському виробнику дріжджів #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
21 Вересня 2022

ЄБРР та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», українському виробнику дріжджів

  • ЄБРР та Райффайзен Банк нададуть до 100 млн грн компанії «Ензим» 
  • ЄБРР забезпечить покриття 60 млн грн за Програмою розподілу ризиків (ПРР) без попереднього фінансування 
  • Кредит на фінансування потреб у оборотному капіталі та підтримку виробничої діяльності компанії «Ензим» в Україні 

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Райффайзен Банк надають підтримку компанії «Ензим», провідному українському виробнику дріжджів. Райффайзен Банк видасть компанії «Ензим» кредит у сумі до 100 млн грн (до 3 млн євро в еквіваленті), при цьому 60 млн грн буде гарантовано ЄБРР у рамках програми розподілу ризиків між двома фінансовими установами.

Компанія «Ензим» належить до сегменту МСБ, є провідним виробником дріжджів в Україні, що постачає понад 50% від загального обсягу дріжджів для виробництва хліба в Україні і також експортує продукцію в 19 країн, в основному у Європейському Союзі.

Спільна програма Райффайзен Банку та ЄБРР забезпечить фінансування потреб підприємства у оборотному капіталі та допоможе забезпечити поставку сировини, потрібної для виробництва продукції компанією у період 2022-2023 років з метою підтримки обсягів виробництва на поточному рівні. Проєкт входить до складу пакету ЄБРР «Україна – продовольча безпека» та реалізується у рамках Програми забезпечення стійкості та засобів для існування, що була затверджена задля підтримки економіки країни.  Він забезпечить підтримку надання послуг компанією «Ензим» та захист бізнесу в Україні, маючи кінцеву мету збереження джерел засобів для існування населення.

ЄБРР зобов’язався інвестувати 1 млрд євро цього року у підтримку української економіки на умовах розподілу ризиків із донорами та партнерами. З метою задоволення найбільш нагальних потреб України ЄБРР визначив п’ять пріоритетних галузей української економіки: торговельне фінансування, енергетична безпека, життєво важлива інфраструктура, продовольча безпека (забезпечення ліквідності за допомогою банків для фермерів на весняну посівну кампанію, а також для сільськогосподарських компаній та підприємств роздрібної торгівлі) та підтримка ліквідності для фармацевтичних компаній. Інвестиції в усі напрямки передбачають розподіл ризиків з партнерами.