Правила безпеки в соціальних мережах #3 | Raiffeisen Bank Aval Правила безпеки в соціальних мережах #4 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Правила безпеки в соціальних мережах #13 | Raiffeisen Bank Aval Правила безпеки в соціальних мережах #14 | Raiffeisen Bank Aval Правила безпеки в соціальних мережах #15 | Raiffeisen Bank Aval Правила безпеки в соціальних мережах #16 | Raiffeisen Bank Aval Правила безпеки в соціальних мережах #17 | Raiffeisen Bank Aval Правила безпеки в соціальних мережах #18 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
13 Квітня 2021

Правила безпеки в соціальних мережах

За даними дослідження GlobalLogic за час пандемії, кількість користувачів мережі тільки в Україні зросла на 7 мільйонів - це практично на 20% населення, якщо порівнювати з 2020 роком. Наша країна не стала винятком. За інформацією того ж центру логістики, у всьому світі кількість людей, які зареєструвалися в соцмережах, перевалила за 250 мільйонів осіб.

З одного боку, такі дії допомогли уникнути особистих контактів і небезпеки зараження, з іншого боку, відразу збільшилася кількість злочинних інтернет-схем, які використовують шахраї для присвоєння чужих даних і засобів. Кожен з нас хоч раз стикався з раптовими великими спадщинами або виграшами дорогих призів, для отримання яких треба перевести незначну суму. Такі види шахрайства занадто очевидні, тому злочинці не зупиняються на досягнутому і використовують нові знання і можливості.

Говорити про збереження приватних даних, якщо ви користувач відомих соціальних мереж і додатків, не доводиться. Реклама і часто неможливість виїзду в магазин, своєю чергою, впливають на те, що все більше людей користуються послугами онлайн-покупок та інтернет-банкінгу. Ось тут і криється головна небезпека потрапити в тенета аферистів.

Головне, від чого застерігають у кіберполіції, - це відкриті безкоштовні Wi-Fi-мережі. Зайшовши в таку мережу, людина стає вразливою перед хакерами, які можуть легко зчитати реквізити банківських карт, особисті повідомлення і загальні дані. За допомогою цієї інформації нескладно придумати легенду і обдурити навіть найобережніших. Це не означає, що ви не можете користуватися безкоштовним Wi-Fi, головне при цьому дотримуватися правил інтернет-безпеки, радять в кібер-поліції: завжди вимикати VPN, не проводити банківські операції, закривати доступ до файлів і видимість пристрою, з якого ви виходите в інтернет.